Crunchy aardappelen

Crunchy aardappelen
Crunchy aardappelen

Het is de vraag of ik dit een recept kan noemen. Maar omdat ik het de moeite waard vind om op deze manier crunchy aardappelen te bakken deel ik het toch. Lars is een groot fan van gebakken aardappelen en dan het liefste zo krokant mogelijk. En dat is met deze manier van bereiden juist het effect. Omdat ik de gekookte aardappelen licht stampt heb ik meer ruwe kanten die krokant worden in de oven. Daarnaast kan ik ze vele smaken geven met kruiden, deze keer gebruikte ik ras el hanout maar gebruik vooral wat je lekker vindt met kruiden.

Ik serveerde deze aardappelen als eens eerder bij deze Hamburger Black Angus maar toen had ik geen foto gemaakt van de aardappelen alleen.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 500 gram aardappelen
 • zout
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 theelepel ras el Hanout

Bereiding crunchy aardappelen:

 • Was de aardappelen goed en snij ze in grove stukken zonder te schillen.
 • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met zout.
 • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
 • Giet de aardappelen af.
 • Leg de aardappelen op bakpapier op het bakblik.
 • Stamp de aardappelen nu grof met een stamper, het moet geen puree worden.
 • Verdeel de olijfolie en de kruiden erover en zet de aardappelen 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *