Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Swiepswoepswap

De Swiepswoepswap is een activiteit die @mandyandmore al 8 keer voor ons foodies heeft georganiseerd. Je krijgt een site toegewezen van een andere foodie, en op basis van de recepten die daar staan kies je er eentje uit en daar maak je een eigen versie van.

De volgende editie

In januari zou de volgende editie zijn, en ik keek er naar uit. Maar afgelopen week stelde Mandy in haar stories de vraag of de volgende editie in januari of februari moest zijn. Zelf had Mandy een lichte voorkeur naar februari.
Helaas had 82% dezelfde mening als Mandy. Ik had natuurlijk ‘in januari’ gezegd. Ik vind het altijd leuk om nieuwe sites of bekende namen te bekijken en hier iets van te maken. Buiten de Swiepswoepswap kijk ik bijna nooit naar andere sites. Ik doe op Instagram inspiratie op met gerechten en fotografie en dat gaat een eigen leven leiden.

Ik doe het lekker toch

Maar gisteren was ik teleurgesteld en daarom heb ik besloten om mevrouw haar eigen site maar te gaan Swiepswoepswappen. Ik was op zoek naar hoofdgerechten, en omdat ik mijn telefoon gebruikte kreeg ik doorlopend berichtjes van Mandy te zien….. “Ehh zoveel staat er niet op mijn site” en soortgelijke berichten.
Nou, dat viel best mee; binnen een minuut vond ik iets. En het toeval wilde dat ik die middag precies de juiste boodschappen in huis had gehaald.

Spaghetti met ballen

Het werd dus spaghetti met ballen hier het recept van Mandy. En zoals ik al zei, ik doe inspiratie op. Ik heb het recept bekeken en ben toen mijn eigen recept gaan maken. Uiteraard een Franse slag eraan gegeven met Franse kruiden etc. We hebben een behoorlijk pittige en zalige lunch gegeten Mandy.

Wat ik zo schattig vond is dat Mandy het “kindereten” noemt. Sorry kinderen, in deze versie zit wijn en het is veel te pittig voor, bijvoorbeeld, mijn kleinkinderen 😉

Uiteraard heb ik de pan met ballen en tomatensaus in mijn houtgestookte oven geschoven en heb toen de spaghetti gekookt.

Ingrediënten voor 2 personen spaghetti met pittige gehaktballetjes:
 • scheutje zonnebloemolie
 • 1 gesnipperde ui
 • 1 grote teen knoflook gesnipperd
 • 140 gram tomatenpuree
 • 300 ml rode wijn
 • 1 ruime eetlepel (is pittig dus minder kan ook of chilipoeder) piment d’espelette
 • 1 ruime theelepel vadouvan kruiden (bv van Jonnie Boer, zit geen rommel in)
 • peper en zout
 • 300 gram gehakt met Provençaalse kruiden in ongeveer 12 balletjes
 • 150 gram spaghetti
 • optioneel een handje zeekraal voor de kleur of peterselie zoals Mandy er overheen strooit
Bereiding van de spaghetti met gehaktballetjes:
 • Verhit een klein scheutje zonnebloem in een braadpan die de oven in kan.
 • Bak hierin het ui en de gesnipperde knoflook.
 • Voeg de tomatenpuree toe en de rode wijn met de kruiden en peper en zout. Laat het geheel zachtjes 15 minuten pruttelen.
 • Verwarm de oven voor op 100 graden.
 • Bak ondertussen de gehaktballetjes in de koekenpan met een scheutje zonnebloemolie.
 • Vervolgens mogen de aangebraden gehaktballetjes in de tomatensaus en 20 minuten in de voor verwarmde oven gezet worden.
 • Ondertussen kan je de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing koken.
 • Serveer de gehaktballetjes op de spaghetti.
 • Mandy strooit er volgens mij nog wat kaas op maar wij hebben het zonder gegeten.

Dank je Mandy voor de inspiratie en de Swiepswoepswap die je iedere keer voor ons organiseer.

Opmerking van de tekstcontroleur:

Het moet niet gekker worden, je moet NU een recept nakijken. Er is haast bij want Mandy wil het lezen. Ik veronderstelde altijd dat wat ik deed vrijwilligers-werk was. Die illusie is nu voorgoed verdwenen. Je hebt aardig wat uit te leggen Mandy, als ik je weer eens spreek.

Lars

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Anja schreef:

  Och arme Lars! Heb met je te doen! Wat een druk🙈😉🤣

 1. 29 december 2020

  […] Spaghetti met gehakt ballentjes – Pasta met vlees Met dank aan Mandy haar inspiratie […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *