Havermout pancakes

Voor de terugreis naar onze tijdelijke adres in Nederland maakte ik havermout pancakes. Dit om te voorkomen dat ik onderweg ongezonde dingen ging kopen. En ze vullen prima, ik had geen behoefte aan iets anders. Ik had wel een potje bramenjam mee die ik er speciaal voor maakte.

Lars, dat is mijn man, houdt normaal gesproken niet zo van pancakes maar wel van deze, ik moest ze delen. Ik maak de havermout niet eerst fijn met een staafmixer. Daardoor krijgen ze een wat grovere structuur en wij vinden dit erg lekker.

Ingrediënten 6 pancakes:
 • 150 gram havermout
 • 200 ml melk
 • 2 eieren, M
 • 11 gram bakpoeder
 • snufje zout
Bereiding havermout pancakes:
 • Meng alle ingrediënten goed.
 • Verwarm een koekenpan op de hoogste stand, zonder olie.
 • Schep hoopjes van 2 eetlepels in de koekenpan. En zet de koekenpan meteen laag.
 • Als de pancakes van boven bijna droog zijn draai je ze om en laat je de andere kant bruin worden.
 • Afhankelijk van de grote van de koekenpan herhaal je dit totdat het beslag op is.
 • Je kunt ze meteen nuttigen maar koud zijn ze ook geweldig.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 20 september 2021

  […] gebruikte deze jam onder andere op havermout pancakes, een goede keuze voor een ontbijt of mee te nemen als lunch. We namen ze mee voor onderweg toen we […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *