Witlof kip kerrie schotel

Een recept dat ik graag op deze nieuwe site wilde hebben. Mijn oude site heb ik leeg gehaald, en dit recept had ik even geparkeerd om opnieuw te fotograferen als ik het weer ging eten. En dat we de witlof kip kerrie weer gingen eten stond al vast. Het is namelijk een recept dat ik al zo’n 35 jaar maak. Ik heb het ooit geleerd van mijn schoonmoeder. Geen idee waar ze het recept vandaan had maar ik maak het nog steeds regelmatig.
De liefde voor koken heb ik sowieso van mijn schoonmoeder gekregen, in ieder geval dat er meer is dat een AGV-tje. (aardappelen, groente, vlees). Thuis heb ik alleen dat laatste meegekregen. Een van de dingen die ik bij mijn schoonmoeder leerde eten zijn asperges, zo lekker. Nu in Frankrijk nog de witte asperges gaan vinden. Deze zijn hier in Frankrijk helaas minder gangbaar.

Maar nu eerst de keuken in om het onderstaande recept te maken en te fotograferen zodat het ook hier online kan.

Ik serveer bij deze witlofschotel een aardappelpuree

Een andere witlof ovenschotel is deze Witlof ovenschotel met spekjes, bier en Franse kaas

Ingrediënten:

 • olie, om in te bakken
 • 500 gram kipfilet
 • 2 sjalotjes
 • 125 ml droge witte wijn
 • 3 eetlepels kerriepoeder, mag vrij pittig
 • 3 eetlepels ketjap manis
 • 1 kilo witlof
 • 200 ml crème fraîche
 • 1 theelepel nootmuskaat
 • 150 gram geraspte kaas
 • 1 eetlepel citroensap
 • zout en peper

Bereiding witlof kip kerrie:

 • Snij de kip in blokjes en snipper de sjalotjes.
 • Verhit de olie in een koekenpan, strooi royaal peper en zout over de kip en bak de kip en sjalotjes bruin.
 • Strooi 1 1/2 eetlepel kerriepoeder erbij, daarna de wijn en 1 eetlepel ketjap. Laat de wijn voor de helft inkoken.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Vet een ovenschaal in en leg de schoongemaakte en grof gesneden witlof erin, schep daar bovenop het kipmengsel.
 • Roer in een kom de crème fraîche los met het citroensap, 1 1/2 eetlepel kerriepoeder, nootmuskaat, 75 gram geraspte kaas en 2 eetlepels ketjap.
 • Strijk dit mengsel over de witlof en kip en strooi daar de rest van de kaas over.
 • Zet de schaal voor 20 minuten in de oven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *