Appeltaart pancake met appelstroop

Appeltaart pancake met appelstroop
Appeltaart pancake met appelstroop

De laatste Swiepswoepswap van Mandy and More is daar. Nadat ik 14 keer (ik heb één keer niet meegedaan) van andere sites heb mogen koken/bakken komt er na 3 jaar een einde aan. Mandy heeft er zoveel energie ingestoken om ons iedere keer aan iemand te koppelen die bij ons past. Deze laatste keer maak ik een appeltaart pancake.

Renate

30 maart 2019 was de eerste Swiepswoepswap en die datum ga ik nooit vergeten. Renate van Food Love Life Being kreeg mijn site toegewezen, we kenden elkaar nog niet. De rest is geschiedenis, we raakten aan de praat en inmiddels weet iedereen op Instagram dat ze mijn insta-zussie is. Er zat 274 km tussen ons in, maar we hebben elkaar ontmoet en het was goed, heel goed. Toen ik tijdelijk in Heerlen om de hoek woonde hebben we veel gewandeld, gekletst, nog meer gekletst. Dat kunnen wij, en we hebben veel koffie gedronken. Bij de lunch werden er nog wel eens pancakes gebakken voor mij.

Binnenkort hebben we in Nederland een zussenweekend in het mooie Limburg. Tegenwoordig houden we contact door elkaar te bellen en verder kleppen we wat af via DM op Instagram of in de WhatsApp.

Volgens Mandy is onze vriendschap het mooiste wat uit de Swiepswoepswap is voortgekomen en vandaar dat ik deze laatste keer een verzoek heb ingediend. Ik liet mij altijd verrassen, maar ik wilde de cirkel rond maken en eindigen bij Renate.

Appeltaart pancake

Renate haar liefde voor pancakes, daar staat mijn zussie o.a. om bekend op Instagram. Ik koos voor de Appeltaart pancake met appelstroop. En ik gaf er een Franse draai aan met 4 épices kruiden ipv kaneelsuiker. Wat hebben we gisterenochtend genoten, deze komen zeker vaker op tafel.

Als ik de foto bekijk dan zie ik dat ik behoorlijk beïnvloedbaar ben. Sowieso bakte ik met plaatselijk meel uit Lathus en ik had toevallig de Limburgse appelstroop uit Schinnen die geadviseerd wordt in het recept. Maar de foto, het keramiek is van Hip Tafelen. Zonder Renate had ik dit adres nooit leren kennen. De Deense klopper, ik had er nog nooit van gehoord, maar hij werd aangeraden door mijn zussie. De koffie percolator kocht ik toen we samen aan het winkelen waren in Maastricht bij Blanche Dael. Inderdaad een adresje van Renate.

Mandy bedankt voor alles en Renate ik zie je 24 juni in Limburg.

Een ander pancake recept op mijn site zijn deze Franse gevulde pancakes

Ingrediënten voor 6 pancakes:

 • 150 gram Griekse yoghurt
 • 75 gram volkorenmeel
 • 1 ei, M
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel 4 épices, of kaneel
 • 1 appel
 • 1 eetlepel appelstroop
 • 1 eetlepel water

Bereiding:

 • Bij voorkeur maak ik het beslag de avond van te voren, dan is het wat steviger en kan ik tijdens het bakken wakker worden met koffie.
 • Meng de yoghurt, meel, ei, bakpoeder en 4 épices of kaneel door elkaar.
 • Haal het klokhuis met een appelboor uit de appel.
 • Schil de appel en snij deze in plakken van ongeveer een halve cm.
 • Verwarm de appelstroop met het water totdat het samen mengt en laat dit afkoelen.
 • Verwarm een koekenpan zonder boter of olie.
 • Schep hier met een eetlepel hoopjes beslag in de pan, ze passen niet in één keer in de pan, dus bak ze in twee etappes.
 • Leg meteen een schijfje appel op de pancake en druk hem iets in het beslag.
 • Begin met de koekenpan op hoog vuur maar draai het vuur meteen laag als ze in de pan liggen.
 • Als de bovenkant iets droger wordt kunnen ze omgedraaid worden om de andere kant te bakken.
 • Serveer de pancakes met de appelstroopsaus en geniet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *