Pink Lady cocktail

Cocktail Pink Lady
Cocktail Pink Lady

De pink lady is een klassieke cocktail op basis van gin met een lange geschiedenis. De roze kleur is te danken aan de toevoeging van grenadine. Ik wist niet dat het een bestaande naam was toen ik deze naam bedacht. Om hem extra romantisch te maken voeg ik ook nog rozenwater toe.

Eerlijk gezegd kwam ik op het idee door Francine van Heerlijke happen. Ze postte vorige week een cocktail met roze gin en dat trok mijn aandacht. Nu heb ik gekeken in de supermarche en daar verkochten ze inderdaad roze gin. Maar aangezien ik de lekkerste gin al in huis heb en ik grenadine had staan maakte ik de roze kleur zelf. Uiteraard is het wel een andere drankje dan waar ik de inspiratie van kreeg.
Nu gebruik ik in cocktails altijd gin van Susan Holy Unicorn gin. En yes een lady die gin maakt en zo is de cirkel weer rond met deze Pink Lady.

Ingrediënten 2 glazen:

 • 1 theelepels grenadine
 • 120 ml gin
 • 60 ml citroen limonade
 • 6 druppels rozenwater
 • ijsklontjes
 • garnering tips, kaneelstokje en (gedroogde) sinaasappel

Bereiding per glas Pink Lady:

 • Ik gebruikte deze keer martini glazen maar in gewone glazen smaakt hij net zo lekker.
 • Voeg een 1/2 theelepel grenadine in het glas.
 • Dan 60 ml gin, 30 ml citroen limonade en 3 druppels rozenwater.
 • Roer dit voorzichtig door en voeg een paar ijsblokjes toe.
 • Garneer de glazen met een kaneelstokje en sinaasappel

Santé

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 21 februari 2023

  […] weekend had ik sinaasappels gedroogd en daar wilde ik iets mee. Ik had ze al voor een Pink Lady cocktail gebruikt en omdat ik ook nog een paar sinaasappels had werd het sinaasappel mousse deze keer. Het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *