Pizza zalm surimi

Pizza met zalm en surimi
Pizza met zalm en surimi

Bij het controleren van mijn voorraad zag ik dat ik een pizzabodem had die op moest. Vervolgens heb ik daar spullen uit de vriezer en koelkast bij gezocht. Zo is deze Pizza zalm surimi geboren. Omdat we hier op het Franse platteland wonen, een kleine 30 minuten van de winkel vandaan in Montmorillon heb ik een behoorlijke voorraad. Mijn vriezers, koelkasten en voorraadkasten zijn goed gevuld, we kunnen insneeuwen zeg maar. O wacht, het is lente hier, dus laat de sneeuw maar achterwege.

Het bleek een zalige combinatie te zijn en we hebben er van genoten, deze komt zeker vaker op tafel. Ik gebruik in dit recept geen gerookte zalm en omdat zalm snel gaart gaat deze er halverwege op en gaat de pizza dan weer de oven in.

Ik heb een pizzastand op mijn oven. Dat is een combinatie van hete lucht met onderwarmte, om de bodem krokant te krijgen. Deze pizza kan ook op een pizzasteen in de oven of op de Kamado prima gemaakt worden. Of een echte pizza oven die ik steeds vaker bij mensen zie. Een pizzasteen moet ruim van te voren de oven in zodat hij door en door warm is. Als je dan de pizza in de oven schuift zal de warmte uit de steen ervoor zorgen dat je ook een krokante bodem krijgt.

Een andere lekkere pizza is deze Caprese pizza of Pizza met uien en spekjes

Ingrediƫnten voor 1 pizza:

 • bakpapier
 • 1 pizza bodem
 • 150 gram kruidenkaas met knoflook
 • 1 rode ui
 • 1 groene paprika
 • 200 gram zalm
 • 150 gram surimi
 • peper
 • zout
 • 8 gram dille
 • en handje veldsla of rucola

Bereiding pizza zalm surimi:

 • Verwarm de oven voor op (pizza) stand 210 graden.
 • Leg bakpapier op een rooster met daarop de pizza bodem.
 • Kruk de randen van de bodem iets om en verdeel de kruidenkaas over de bodem heen.
 • Verdeel de in dunne ringen gesneden rode ui en de in reepjes gesneden paprika over de kaas.
 • Zet de pizza nu voor 7 minuten in de oven.
 • Haal de pizza uit de oven en verdeel de zalm in snippers en de surimi over de pizza. Strooi er flink wat peper en zout over en bak hem nogmaals 7 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Als de pizza uit de oven is mag de dille en een handje sla over de pizza.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *