Caprese pizza

Caprese pizza
Caprese pizza

Vorige week had ik trek in een pizza, ik had nog pesto in de koelkast, tomaten en deze Caprese pizza was geboren. En ach waarom geen pizza in de vorm van een hart. Commercieel gedoe dat Valentijn, maar stiekem vind ik het ook wel weer lief toch. Ik heb dus een hart van het pizzadeeg gemaakt en gebruikte de restjes om een randje te creëren, oftewel 1 cm deeg rondom zodat de pesto en tomatenvocht op de pizza blijft.

Een ander Valentijn recept dat ik op mijn site heb staan is deze Citroen boterkoek ook lekker om te maken voor je Valentijn.

Gaan wij nog iets doen deze Valentijn, nou nee de menu’s vliegen je ook in Frankrijk om de oren maar ze verdubbelen ook meteen de prijs. Ik ga gewoon een dagje lief zijn, haha, ben ik sowieso wel hoor. En misschien tover ik iets romantisch op tafel…..Oeps ik en romantisch dan moet ik even nadenken.

Ingrediënten voor 1 pizza:

 • 1 pizza bodem
 • bakpapier
 • 100 gram pesto
 • 300 gram cherrytomaatjes
 • 125 gram burrata
 • 30 gram pijnboompitten
 • paar blaadjes basilicum
 • goede balsamico, ik had vijg\dadel

Bereiding caprese pizza:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Snij de pizzabodem in een hartvorm, of laat dit achterwege. Leg het deeg op bakpaper op een rooster uit de oven. Niet op een bakblik omdat de bodem dan minder knapperig wordt.
 • Het deeg wat je overhoudt snij je op 1 cm en doe je rondom het hart zodat de vulling erop blijft. Maak je gewoon een pizza vouw dan rondom het deeg iets om.
 • Verdeel de pesto over de pizza.
 • Snij de tomaatjes doormidden en leg deze met de snijkant naar beneden op de pizza.
 • Bak de pizza nu 20 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten licht bruin.
 • Als de pizza gebakken is mogen de pijnboompitten erover verdeelt worden.
 • De burrata mag in het midden gelegd worden met een paar blaadjes basilicum.
 • Aan tafel kan je er nog wat balsamico overdoen als optie.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 21 februari 2023

  […] andere lekkere pizza is deze Caprese pizza of Pizza met uien en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *