Roze panna cotta met roze meringue

Mooi roze is niet lelijk zeggen ze, maar ik heb helemaal niets met roze. Om met biet als natuurlijk kleurstof te experimenteren in de keuken is wel weer leuk. Beter biet dan een potje rode kleurstof. Het was even zoeken om te kijken hoeveel suiker er nog toegevoegd moest worden. Biet is van nature al zoet. En je wilt ook geen nadrukkelijke bieten smaak in je nagerecht.

Het geheel is natuurlijk ook leuk om te gebruiken bij een gender reveal, mijn man vroeg al of ik hem iets wilde vertellen 😉

Ingrediënten:

300 ml slagroom
100 ml yoghurt
30 gram poedersuiker
1 eetlepel vanille extract
100 gram gekookte bieten
1 theelepel citroensap
3 witte gelatineblaadjes, of agar agar

Bereiding:

  1. Breng 200 ml slagroom (let op: er blijft dus 100 ml over die je later in het recept nog nodig hebt) en 100 ml yoghurt aan de kook met de poedersuiker en het vanille extract en laat het roommengsel zachtjes koken tot er twee derde deel over is.
  2. Pureer de bieten en meng dit door het roommengsel.
  3. Week de 3 blaadjes gelatine gedurende 5 minuten in ruim koud water.
  4. Knijp de gelatine goed uit en los het op (met de pan van het vuur af) in het warme roommengsel.
  5. Laat het mengsel iets afkoelen.
  6. Klop de overgebleven 100 ml slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt.
  7. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes/glazen. Laat de panna cotta minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Ik maak het vaak een avond van te voren.
  8. Je kunt de panna cotta in de glazen serveren of storten op een schoteltje. Als je hem wilt storten dan heel even het glas in heet water dopen en meteen storten. Nog mooier is om een timbaaltje te gebruiken dat er speciaal voor gemaakt is.
  9. Ik combineerde de panna cotta met deze roze meringue. En roze slagroom, die ik maakte met 200 ml room, 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels bietenpuree die ik over had.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *