Lamsgehakt balletjes in relish

Lamsgehakt balletjes voor bij de borrel of, zoals wij ze aten, met gebakken krieltjes en groenten. Lamsvlees heb ik in mijn vriezer liggen. Daar ligt een half lammetje uit Spierdijk, biologisch en met een goed leven achter de rug. Verder vond ik in mijn voorraadkast nog een potje tomaten relish van het merk Dallymaloe, geen idee hoe ik hier aan kom, volgens mij bij House of Taste in Leeuwarden besteld.
Een lekkere combinatie in iedere geval.

Ingrediënten voor ongeveer 20 balletjes:

500 gram lamsgehakt
1/2 gesnipperd uitje
1 teentje knoflook gesnipperd
peper en zout
1 theelepel garam masal
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 eetlepel citroen harissa
zonnebloemolie om in te bakken
210 gram tomaten relish

Bereiding:

  • Meng het gehakt met alle ingrediënten behalve de Olie en relich.
  • Draai er balletjes ter grote van een golfbal van.
  • Verhit de olie en bak de balletjes gaar in 15 tot 20 minuten.
  • Doe de relish in een schaal en rol de balletjes hierdoor.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *