Pancakes met het ‘afval’ van asperges

Vanmorgen maakte ik asperge ijs met asperges van By Broersen en omdat ik de schillen en de uiteinde van de asperges over had heb ik daar pancakes mee gebakken voor de lunch. Lekker, erg lekker en door het volkoren tarwemeel ook nog gezond en je gooit geen eten weg.
Deze keer gebruikte ik geen karnemelk maar geitenyoghurt die ik gisteren bij Utopia hoeve heb gekocht.

Asperge puree

Voor dit recept gebruik ik asperge puree, dat maak ik door de schillen en de kontjes die ik overheb na het schoonmaken te gebruiken. Ik had 1 kilo asperges schoongemaakt. Hiervan heb ik de schillen en de kontjes 15 minuten gekookt. Dit vervolgens fijn maken met een foodprocessor of een staafmixer en door een zeef drukken. Dat is even lastig maar met een pol lepel gaat het verrassend goed. Je houdt dan asperges puree over om te gebruiken.

Ingrediënten voor 2 personen, 8-10 stuks:

200 gram tarwemeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
2 eieren, M, let op gesplitst
300 ml karnemelk of geitenyoghurt
ongeveer 100 tot 200 gram, (met hoeveel die je over gehouden hebt) gaar gekookte en fijn gemaakte asperge schillen en stompjes
ahornsiroop

Bereiding:

 • Meng de droge ingrediënten bij elkaar;  tarwemeel, bakpoeder en zout.
 • Splits de eieren en klop het eiwit stijf met vetvrij gemaakte spullen, het vetvrij maken kan met citroensap.
 • Klop de eidooiers door de karnemelk of yoghurt.
 • Meng nu de droge ingrediënten erbij.
 • Het eiwit en de fijn gemaakte asperge (ik heb het fijn gemaakt met een foodprocessor maar staafmixer kan ook) mag er door gespateld worden.
 • Bak de pancakes in een hete droge koekenpan, als de pancakes in de pan zijn het vuur op 1/2 zetten.
 • Ik schep per stuk twee eetlepels op een hoopje, meestal 3 a 4 tegelijk in een grote koekenpan.
 • Draai de pancakes nog even om als de bovenkant droog is, zodat deze zijde ook bruin wordt.
 • Het is mooi om ze op een stapel te presenteren met een garnering met bijvoorbeeld ahornsiroop.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 15 mei 2020

  […] Schil de asperges en snij 2 cm van de onderkant af, dit ‘afval’ kan je gebruiken bij het maken van pancakes. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *