Leven als god in Frankrijk weekmenu 12, week 45

Deze week in het weekmenu

Het 12de weekmenu van Leven als god in Frankrijk.

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik eens een weekmenu kon gaan maken om te kijken of ik dit leuk vind. Het antwoord is ja, dat blijkt wel want dit is alweer de 12de.

Niet dat ik me verveel, ik ben mijn oude site van Culinair Westfriesland aan het leeg halen. Een site met 1000 recepten, vanaf 2014. De mooiste recepten zet ik over. Er moeten vaak nog wel nieuwe foto’s bij, maar een groot aantal recepten wil ik toch ook op deze site kwijt. En die kan ik af en toe ook gebruiken voor deze weekmenu’s.

Maandag: Ovenschotel met lamsgehakt, harissa en groenten

Makkelijk maar wel lekker!  Ik heb pas een 1/2 lam gekocht. Dus heb ik lamsgehakt in de vriezerNatuurlijk lokaal en biologisch. Het is altijd fijn als je weet waar je eten vandaan komt.

Ovenschotel met lamsgehakt, harissa en groenten

Dinsdag: Koolwraps met baba aardpeer

Savooiekool heeft een waanzinnig mooi blad dus prima geschikt om er wraps mee te maken.

Koolwraps met baba aardpeer

Woensdag: Lavendel bavarois

IJs, cake en dus ook bavarois is erg lekker met lavendel, tenminste dat vinden veel mensen. Mijn man vindt het net zeep wat je eet. Van die opmerking zou ik me niets aantrekken want het is echt zalig. Om het geheel iets subtieler te maken kan je de hoeveelheid bloemen halveren.

Bavarois kan gemaakt worden op vruchten basis, of met melk, zoals dit recept, het is een luchtige pudding.

Lavendel bavarois

Donderdag: Pasta met zalm en kruidenkaas

Pasta met zalm is altijd een goede combinatie, lekker met o.a. kruidenkaas, kappertjes en walnoot. Verder is het een snel en makkelijk recept, lekker voor doordeweeks na het werk of in het weekend zodat er tijd overblijft om gezellig wat te drinken met het gezin, familie of vrienden.
De woorden van mijn man Lars, lekker, echt lekker. Dan weet ik dat het recept in de map ‘blijvers’ kan en vaker op tafel gaat staan.

Pasta met zalm en kruidenkaas

Vrijdag: Gehaktbal met spaghetti erin

In plaats van spaghetti met gehaktballetjes te serveren heb ik het eens omgedraaid. Zo is deze gehaktbal met spaghetti erin ontstaan, weer eens iets anders.

Gehaktbal met spaghetti erin

Zaterdag: Granola met tropische fruitmix

Het is alweer een tijdje geleden dat ik granola had bij mijn yoghurt. Granola maak ik zelf, maar nu kwam het er maar niet van. En het is een klusje van niets. Kopen in de winkel doe ik niet want dan kan je net zo goed suiker in je yoghurt gooien. Oké, misschien is dit wel zwart-wit denken, er is ook granola of muesli te koop waar weinig suiker in zit. Maar je hebt het gewoon in de hand als je het zelf maakt, en je kan afwisselen. Ik had nog een bakje tropisch fruit in mijn kast die op moest.

Granola met tropische fruitmix

Zondag: Espresso brownie en bier met koffie tonen

Een espresso brownie met, uiteraard, espresso en bier.

Bier is niet echt een voor de hand liggend ingrediënt om toe te voegen. Maar wel als je dit achter op het etiket van het biertje Hallo Geen Licht van brouwerij Lux Brewery leest:

Deze imperial porter is gelagerd met een grote hoeveelheid Don Rene koffiebonen van koffiebranderij BeanBrothers uit Eindhoven. Deze bonen geven het bier een overduidelijk aroma van een goede espresso en een ziltige salmiak smaak. De combinatie van de zoetheid van de porter met het ziltige karakter van de koffiebonen geven hier een smaak van dropjes.

Nee, dit is geen gesponseerd recept. Zoals jullie weten doe ik daar niet aan. Het bier is gewoon gekocht, maar ik ben wel enthousiast. Er staan nog meer beauty’s van bieren in mijn keuken te wachten. Bijvoorbeeld een framboos stout en een peer met kaneel. De brouwer van dit bier heeft zelf 14 jaar in de keuken gestaan dus hij weet een kok gewoon te verleiden

Espresso brownie en bier met koffie tonen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *