Kerst pancakes vegan

Idee

Lang geleden had ik dit idee met kerst pancakes een keer gezien, en ik wilde er voor de kerst graag mijn eigen draai aan geven.

Maar samen is altijd leuker dan alleen. Vorige week zocht ik koekjes-uitstekers in de vorm van een ster voor dit project. Ik was met mijn instazussie Renate van @foodlovelifebeing in Maastricht en daar dacht ik dat wel te kunnen vinden. Laat nu mijn zussie vooral bekend staan als pancakes-koningin. Ik had meteen haar aandacht toen ik mijn plannen vertelde.

Ze vond het een leuk idee. We hebben afgesproken dat we ieder ons eigen interpretatie eraan gingen geven. Het verschil kan je hier zien, dit is wat Renate maakte. En dan mogen de lezers die onze blogs lezen zelf uitmaken welke ze het leukst vinden. Onze bedoeling was om elkaar niet te beïnvloeden door stories te posten. En laat ik je vertellen dat niet posten voor ons beiden al een uitdaging op zich was, over-enthousiaste foodies als we zijn.

Vertraging

En toen kreeg ik de mededeling dat ik alle hart-onderzoeken ga krijgen. Dat hakte erin. Hierdoor liep ik een dag vertraging op.

Wat ook niet hielp is dat ik op ons tijdelijke adres niet alle keukengereedschappen heb. Ik moest een staafmixer kopen. En zelfs met die staafmixer is mijn keuken hier verre van compleet.

Leuke hobby

Afgelopen zondagochtend, toen ik dit ontbijt aan het maken was, vroeg manlief of ik koken echt wel leuk vind.

Ik liep toen al een uur te mopperen. Ik had geen uitstekers kunnen vinden en probeerde de sterren op papier te tekenen. Waarom had ik op de kleurerschool ook niet beter opgelet, het tekenen en knippen lukte echt niet. En tot overmaat van ramp zakte de kerstboom scheef en de foto was om te huilen……

Ontbijt

Tijd voor een time-out, we hebben de creatie laten staan en de overgebleven pancakes en de restjes snijafval lekker opgegeten. Manlief kwam met het idee om de kerstboom overeind te houden met een grote sateprikker, die ik niet had. Had ik al eens gezegd dat er dingen ontbreken in mijn tijdelijke keuken? Gelukkig hij had elektriciteits-/montage-draad. En hij had duidelijk beter opgelet in de kleuterklas, hij maakte een standaard voor me.

Eind goed al goed

Aan het einde van de dag had ik weer moed verzameld om te gaan fröbelen. Nog even snel naar de winkel voor poedersuiker voor de finishing touch. En YES, hij staat recht, ik kon de ballen erin hangen en de foto was mooi genoeg. Het enige dat nog restte was dit verhaal schrijven. En dan verder met het volgende kerst project, Côte de Boeuf.

Ik weet wel weer waarom ik voor de koksopleidingen heb gekozen, en niet patisserie ben gaan doen. Ik heb geen geduld voor al dat gefreubel dat is zeker.

Ingrediënten voor een kerstboom en wat extra om voldoende voor het ontbijt te hebben:
 • 300 gram havermout
 • 400 ml oat milk
 • 7 gram bakpoeder
 • 2 bananen
 • 200 gram spinazie
 • poedersuiker als sneeuw voor de boom
 • rode bessen als ballen en eventueel nog meer kerstversiering.
 • een beetje geduld en eventueel uitstekers of zelf sterren tekenen
Bereiding van een kerstboom:
 • Maak een beslag door de ingrediënten, op de banaan en spinazie na, te mengen.
 • Vervolgens de banaan en spinazie met een staafmixer door het beslag.
 • Verwarm een koekenpan, droog.
 • Als hij heet is bakje de pancakes om en om gaar en bruin.
 • Wissel met grote en kleine zodat je straks de kerstboom kan maken.
 • Snij nu met een scherp mes de sterren.
 • Bouw de kerstboom op een sateprikker.
 • Versier de boom met rode aalbessen en poedersuiker.

En het is pas kerst als er een kaarsje bij brandt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *