Ontbijt muffins met fruit, vegan

Goedemorgen, en goed was hij deze ochtend. Ik had gisterenavond ons ontbijt al klaar gemaakt met havermout muffins. Lekker met banaan, appel, aalbessen en granaatappel pitten. Dus heb ik naast de havermout ook mijn fruit meteen binnen. Op een of andere manier ben ik heel slecht in ontbijten. Ik vergeet het vaak, koffie is veel belangrijker. En laat ik nu meteen mijn espresso in de muffin hebben gedaan.
Nu heb ik wel ontbeten, en nog lekker ook, met een extra espresso erbij. Deze muffins zijn ook nog eens snel te bereiden en gaan een 1/2 uurtje de oven in. Ik doe dit gewoon een avond van te voren. Dan kan ik langzaam wakker worden, dat vind ik zalig.

Ingrediƫnten voor 12 ontbijt muffins:
 • 150 gram havermout
 • 100 ml oat milk
 • 2 bananen
 • 50 ml espresso koffie
 • 1 appel, in blokjes gesneden
 • 100 gram aalbessen, van het stokje af
 • 100 gram granaatappel pitten
 • optioneel jam, bv vossenbes
Bereiding:
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Meng de havermout, oat milk, banaan en espresso met een staafmixer door elkaar.
 • Spatel hier de appel, aalbessen en granaatappel pitten doorheen.
 • Verdeel het mengsel over de muffinvorm.
 • Bak de muffins in 30 minuten gaar en bruin.
 • Serveer eventueel met jam.

Goedemorgen, maak er een mooie dag van!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *