Zuurdesem pancakes met espresso mascarpone

Afgelopen zaterdagochtend hebben we ontbeten met pancakes. Uiteraard met zuurdesem erin, Zeki genaamd deze keer. De moeder van deze starter woont bij mijn jongste zoon in Apeldoorn. Ik maak dit beslag altijd een avond van te voren, omdat ik GEEN ochtendmens ben. Dit is de reden dat ik eerst een paar bakkies koffie drink voordat er überhaupt beweging in me komt. Nu denkt manlief hier anders over, hij wil eerst ontbijten en daarna pas koffie. Meestal ontbijt hij alleen en volg ik later in de ochtend.

Maar weekend en gezamenlijk ontbijten betekent dat ik vroeg in actie moet komen. Ik vond het wel toepasselijk, om wat van mijn koffie door de mascarpone te gooien. Zo werd ik met een dubbel shot koffie wakker.

Dit is een gezond ontbijt, vooral omdat ik altijd tarwe meel en 0% vet Griekse yoghurt gebruik. Ik neem een heel klein beetje mascarpone en weinig tot geen maple syrup of poedersuiker.

Ingrediënten voor 2 personen:
 • 150 gram actieve zuurdesemstarter
 • 200 gram tarwe meel/bloem
 • 300 gram Griekse yoghurt 0% vet
 • 2 eieren
 • 1 theelepel zout
 • paar scheppen mascarpone
 • wat sterke koffie
Bereiding van de pancakes:
 • Maak het beslag door de zuurdesemstarter, meel, yoghurt, eieren en zout te mengen.
 • Dit kan meteen gebruikt worden maar ook een nacht in de koelkast zodat hij nog beter van smaak wordt.
 • Verwarm een koekenpan zonder olie.
 • Schep met twee lepels 4 bergjes beslag in de koekenpan en bak de pancakes.
 • Zet het vuur wat zachter en laat ze gaar worden.
 • Draai de pancakes om en laat de andere zijde bruin worden.
 • Meng wat koffie door de mascarpone, naar smaak, en serveer dit bij de pancakes.
 • Optioneel kan er poedersuiker en syrup bij geserveerd worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *