Kruidnotenrotsjes

Kruidnotenrotsjes
Kruidnotenrotsjes

Ik vind pindarotsjes verslavend lekker. Maar aangezien ik ook graag kruidnoten eet zijn kruidnotenrotsjes ook helemaal TOP. Ik had gelukkig een zak uit Nederland meegenomen en daar heb ik drie recepten mee gemaakt. Kijk ook bij het Kruidnotenijs met chocolade en de Sinterklaas tiramisu met kruidnoten.
En voor de echt kruidnoten verslaafden, een ontbijtkoek met kruidnoten.

Voor de versie die ik hier beschreven heb, heb ik 70% pure chocolade gebruikt. Als hij ook bestemd is voor kinderen (of kleinkinderen) dan kan je natuurlijk ook voor een lager cacao percentage kiezen. Of voor melkchocolade. Maar hier hoort nog wel een kleine waarschuwing bij: als je de kruidnotenrotsjes maakt voor je kinderen, doe dat dan niet te vroeg. Ze zijn echt geweldig lekker en als je ze te vroeg maakt zijn ze op voor pakjes-avond zelfs maar begonnen is.

Ingrediƫnten voor de kruidnotenrotsjes:

  • 250 gram chocolade, ik heb 70% chocolade gebruikt.
  • 150 gram kruidnoten

Bereiding:

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Hak ondertussen de kruidnoten grof.
  • Als de chocolade is gesmolten mogen de kruidnoten er door gespateld worden. Zet het geheel 10 minuten in de koelkast.
  • Leg bakpapier op een bakblik.
  • Maak nu rotsjes op het bakblik en zet dit nog 15 minuten in de koelkast.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *