Le Roman des Saveurs

Le Roman des Saveurs
Le Roman des Saveurs

Montmorillon is het stadje van de boekdruk kunst. Het is de hoofdstad van één van de regio’s in het departement Viënne. Nu is de Viënne dun bevolkt, dus als hoofdstad kan je prima met minder dan 10.000 inwoners toe. Maar het is wel een hele mooie stad en alle voorzieningen zijn er. Dus ook restaurants. En één van die restaurants heeft zichzelf dus Boek van de Smaken genoemd.

Boek van de smaken

Nadat we het meest toonaangevende restaurant al eens geprobeerd hadden op mijn verjaardag was het nu de beurt van dit restaurant. Dat meest toonaangevende restaurant was heel goed, maar ook duur en wel heel erg gericht op de klassieke franse keuken, met zware sauzen en klassieke gerechten.

Dat was hier anders. De kaart is wat meer bij de tijd, er is voldoende keuze en ook afwisseling. Je kan wat uitgebreider of wat simpeler.

Menu

Als je in Frankrijk met regelmaat uit eten wil gaan, dan is het handig om de kosten binnen de perken te houden. Daar besparen we geen geld mee, we kunnen vaker uit eten……

De manier om dat in Frankrijk te doen is door te lunchen. Bijna alle Franse restaurants hebben voor de lunch een menu. Met naar keuze 1, 2 of 3 gangen. Daar maken we graag gebruik van. Een half flesje wijn erbij (we willen ook graag weer naar huis kunnen rijden) en je komt uit op ongeveer de helft van wat je in Nederland kwijt bent. En ook hier kun je het zo gek maken als je wilt.

Le Roman des Saveurs

Op één van de mooiste plekjes van Montmorillon, aan de rivier, staat dit restaurant. Vriendelijk personeel, en een kok die meer talen spreekt dan ik (zeker zijn Frans is véél beter). We hebben er uitgebreid gegeten, maar ook genoten. We hadden een tafeltje met uitzicht op de rivier, en Annemiek heeft voor zichzelf al de notitie gemaakt om de volgende keer dat we reserveren in dit Boek van de Smaken weer om een tafeltje met uitzicht te vragen. En dat we er terug gaan komen weten we nu al.

Als je zin hebt in echt lekkere crepes: Chez ma Pomme

Lars van Zon

Levensgenieter, fotograaf en wijnliefhebber

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *