Cookie dough ijs

Cookie dough ijs
Cookie dough ijs

Gisteren deelde ik het recept van Chocolade hazelnoot koeken en toen ik van het deeg liep te snoepen bedacht ik dat ik van het deeg dat ik over had dit cookie dough ijs wilde maken. Het is heel makkelijk te maken. Ik maakte mijn gewone homemade Vanille ijs en toen dit klaar was mengde ik het deeg er doorheen. En echt dit ijs is GODDELIJK, ik hoopte dat het niet Lars zijn ijs smaak zou zijn. Maar helaas moet ik dit cookie dough ijs delen omdat hij het ook lekker vindt.

Wie dit type ijs ooit bedacht heeft weet ik niet, maar ik ben op het idee gebracht door Ben & Jerry’s ijs Of zij als eerste waren die dit hebben bedacht weet ik niet. Niet zo belangrijk ook, ik zeg koekjes bakken en vooral wat deeg overhouden om dit ijs te maken. Ik heb de chocolade en de hazelnoten lekker grof gehouden, ik houd er wel van als er wat krokants in mijn koekjes, maar ook in mijn ijs zit.

Let wel op bij kinderen en ouderen, want er zitten rauwe eieren in zowel het deeg als het ijs.

Cookie dough ijs

Cookie dough ijs

Annemiek
IJs met deeg van koekjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 29 minuten
Gang Nagerecht
Porties 8 personen

Keukengerei

 • ijsmachine kan ook zonder

Ingrediënten
  

 • 250 ml slagroom
 • 250 ml melk
 • 1 stuks vanillestokje of 2 theelepels vanille extract
 • 50 gram suiker
 • 6 stuks eidooiers M
 • 550 gram deeg om koekjes te maken

Instructies
 

 • Doe de melk, room en een opengesneden vanillestokje in een pan met een dikke bodem zodat de warmte van de vlam goed verdeeld wordt.
  250 ml slagroom, 250 ml melk, 1 stuks vanillestokje
 • Breng dit al roerend aan de kook, laat het daarna iets afkoelen van het vuur af.
 • Het vanillestokje mag leeg geschraapt worden en het merg kan terug de pan in.
 • De eidooiers (eidooiers worden toegevoegd omdat het de structuur van het ijs verbeterd en smeuïger maakt) met de suiker luchtig mixen en goed roerend (anders stolt het eigeel) de warme melkmengsel toevoegen.
  50 gram suiker, 6 stuks eidooiers
 • Weer in de pan terug en verwarmen, maar pas op dat het niet gaat koken, eigeel gaat dan ook stollen, en blijf roeren.
 • Als het wat lobbig wordt mag het van het vuur af.
 • Laat het mengsel nu afkoelen. Ik vul de gootsteenbak met koud water en zet daar de pan in.
 • Rest het bevriezen: als je een ijsmachine hebt kan je die gebruiken. Als je geen ijsmachine hebt dan kan het prima in een bak in de vriezer. Klop met een mixer eerst lucht in het mengsel en plaats de bak in de vriezer. Herhaal dit om de 20 minuten totdat het bevroren is. Het kloppen is nodig om ijskristallen in het ijs te voorkomen.
 • Als het ijs klaar is mag het koekjesdeeg er door gespateld worden. Zet het ijs in de vriezer tot gebruik.
  550 gram deeg om koekjes te maken

P.S. Gooi het eiwit niet weg! Het kan ingevroren worden voor gerechten die alleen eiwit nodig hebben of je kan er zalige merengue mee maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept