IJsberen cocktail

IJsberen cocktail
IJsberen cocktail

Deze week komt de hele buurt bij ons eten, we zijn dit keer compleet en zodoende met 13 personen. Ik geef een Zweeds dinner en zocht hierbij nog een welkomstdrankje. En toen vonden we de Zweedse IJsberen cocktail, leuk bedacht en bij het testen ook zeker goed gekeurd.

In tegenstelling tot mijn normale recepten is dit geen origineel, door mij ontwikkeld, recept. Maar af en toe kom ik iets tegen dat ik toch wil delen. En deze IJsberen cocktail is zo’n recept. Wat ook meespeelt is dat ik mijn website gebruik als ‘privé kookboek’. Als ik wil weten hoe ik een tijdje terug iets lekkers klaargemaakt hebt dan kijk ik op mijn website. Note van Lars: en dan zegt ze dat ik een nerd ben 😀

Komt het je bekend voor, dat zou zo maar kunnen, volgens mij is een andere benaming voor deze cocktail een Blue Lagoon Maar ik koos natuurlijk IJsberen cocktail omdat die naam het beste bij het Zweedse dinner past.

De laatste tijd maak ik niet zoveel cocktails meer, er is een periode geweest dat ik iedere vrijdag een cocktail deelde maar deze periode is alweer verleden tijd. Ik ga niet zo goed op regelmaat en de “verplichting’ dat ik iedere week iets zou moeten maken.

Een andere lekkere cocktail is deze Cocktail gin met bubbels of de Cocktail Aperol met rum en witte wijn

IJsberen cocktail

IJsberen cocktail

Annemiek
Cocktail met wodka en bleu curacao.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 9 minuten
Gang Cocktail
Porties 1 glas

Keukengerei

  • martini glas of champagne glas

Ingrediënten
  

  • 60 ml wodka
  • 30 ml blue curacao
  • afvullen met sprite Naar smaak verdunnen
  • 2 stuks ijsblokjes

Instructies
 

  • Doe de ingrediënten in een glas en serveer dit meteen.
    60 ml wodka, 30 ml blue curacao, afvullen met sprite, 2 stuks ijsblokjes

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept