Vegetarische stoofschotel

Vegetarische stoofschotel
Vegetarische stoofschotel

Vorige week heb ik mij voorgenomen om meer vegetarisch te gaan eten. Het vele vleesgebruik was er in geslopen op het Franse platteland. Ik koop mijn vlees-pakketen bij de boer zelf en dat is zo goed dat ik gewoon meer vlees ben gaan eten. En dat terwijl ik in Nederland steeds meer vegetarisch ging eten. Omdat ik ook gek ben op stoofschotels is deze vegetarische stoofschotel een logische keuze.
Gisteren aten we deze zalige vegetarische pizza Zomerse pizza met erwtjes, feta en munt En dan weet ik dat ik na twee dagen vegetarisch aan mijn omnivoor moet gaan denken. Ik probeer weer een balans te zoeken in vegetarisch, vlees en vis eten.

vegetarisch

Als ik alleen zou zijn, dan denk ik dat ik vegetarisch zou eten. Ik ben namelijk niet echt een vlees of vis eter. Maar of ik het niet zou gaan missen op den duur weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik deze stoofschotel fantastisch vond. Terwijl ik van vlees stoofschotels nog het meeste geniet als we het over vlees hebben. Draadjesvlees zoals mijn kinderen zeggen, ik vind dat, nu ik dit schrijf, ook het lekkerste vlees besef ik.

Maar deze vegetarische stoofschotel maakt veel goed en ik mis het vlees niet. We aten hem met gekruide quinoa, maar pasta, rijst of couscous kan ook prima.

Ingrediƫnten vegetarische stoofschotel:

 • plantaardige olie
 • 100 gram ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 450 gram champignons
 • 1 rode paprika
 • 500 gram wortelen
 • venkel ongeveer 500 gram
 • 250 gram tomaten
 • takje rozemarijn, 10 gram
 • 350 ml rode wijn
 • peper
 • zout
 • 1 eetlepel baharat
 • 150 gram burrata
 • quinoa of iets anders om er bij te serveren

Bereiding:

 • Verwarm de olie in een braadpan.
 • Snipper de ui en knoflook en bak deze aan in de olie.
 • Snij de champignons door de midden en bak deze stevig aan. Laat 10 minuten ze echt bruin bakken. Dit geeft structuur en smaak in deze stoofschotel.
 • De paprika mag er in blokjes gesneden bij.
 • Wortelen schillen en in plakjes in de braadpan doen.
 • Nu mag de venkel schoon gemaakt worden, kern eruit en grof gesneden in de pan erbij.
 • Tomaten in blokjes snijden en in de stoofschotel erbij doen.
 • Het takje rozemarijn en de wijn mag erbij.
 • Ook peper, zout en de baharat erbij en alles 3 uur zachtjes laten pruttelen.
 • Bij het serveren mag de burrata over de stoofschotel geserveerd worden.

Geniet ervan, dat heb ik ook gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. deraedt yves schreef:

  goeie morgen
  kunnen wij week menu afprinten via email zonder t veel bladeren te moeten gbruiken
  of moet ik eerst inloggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *