Leven als god in Frankrijk weekmenu 2, week 35

Deze week in het weekmenu

Het tweede weekmenu, ik heb afgelopen week veel in de keuken gestaan om zoveel mogelijk lekkere recepten te creëren. En wat een mooie en lieve berichtjes op mijn eerste weekmenu vorige week. Er kwamen zelfs vragen of het mogelijk was om het menu iedere week in de mailbox te krijgen. We zijn hier mee bezig maar nog even geduld want er komt hier best veel voor kijken.
Ik heb dit menu dus een week van te voren gegeten en we hebben er van genoten. Wat ik probeer is om gerechten die er misschien spectaculair uitzien zoals het lava cakeje toch toegankelijk te maken voor iedere keuken.

Maandag: Tomaten quiche met pasta

Soms zijn recepten zo simpel maar ben ik verbaasd over de smaak. We hebben hier zo van genoten vorige week. Deze komt zeker op het menu als we straks gasten hebben.

Tomaten quiche met pasta

Dinsdag: Kabeljauw met mosterdsaus

Heel makkelijk te maken maar wel heel erg lekker deze kabeljauw met mosterdsaus.

Kabeljauw met mosterdsaus
Woensdag: Lava cakeje

Het lijkt misschien een lastig nagerecht om te maken, maar dat is het niet. Je hebt eigenlijk vrij simpel een heel mooi en lekker nagerecht. Het is als je gasten krijg ook prima van te voren klaar te maken zodat het alleen nog even de oven in moet.

Lava cakeje
Donderdag: Salade met eend (kip) en geiten brie

Een salade voor de lunch of als maaltijdsalade met brood en gezouten boter. Nu we in Frankrijk onze warme maaltijd meestal tussen de middag eten hebben we in de avond vaak een salade. Vervang de eend door gerookte kip of gerookte eend. Ik heb gehoord dat ze in Nederland ook geiten brie verkopen, ook bij de Lidl.

Salade met eend en geiten brie
Vrijdag: Camembert uit de oven

Vorige week hadden we vroeg gedineerd en kreeg ik later op de avond trek, lekkere trek zeg maar. Gelukkig had ik een Camembert, vijgen-chutney en een stokbrood in huis. Dan weet ik meteen wat ik wil maken. Nou maken is een groot woord, je schuift de Camembert in de oven en 20 minuten later zit je lekker op een mooie zomeravond in Frankrijk aan een zalig nagerecht of borrelhapje.

Camembert uit de oven
Zaterdag: Pancakes met Griekse yogurt en appelmoes

zaterdagochtend is hier in huize van Zon een luie ochtend met wat meer tijd voor het ontbijt. Deze keer pancakes gemaakt met Griekse yoghurt en appelmoes bij een gebrek aan eieren.

Pancakes met Griekse yoghurt en appelmoes
Zondag: Taartappel

Een goede oude op zondag bakdag. Met dit recept taartappel kwam ik met de kerst op het nieuws van NHnieuws, bekijk hier het filmpje uit 2014.

Taartappel

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *