Citroen marmelade

We zitten inmiddels al een paar weken thuis in Corona isolatie. Ik sta nu nog meer in de keuken. De boodschappen worden bezorgd, ik moet dus ver van te voren bedenken wat we willen eten. Ik heb sowieso altijd wel wat restjes of dingen over, maar dat is nu wat meer. Vandaag moesten mijn citroenen op, dus om voedselverspilling te voorkomen heb ik marmelade gemaakt.

Binnen 15 minuten had ik 5 potjes vol staan. Dit is dus een snel klaar recept.

In deze versie heb ik de citroenrasp erbij gedaan en het redelijk zuur gehouden. Dat vind ik lekker en zo kan het ook gebruikt worden bij vis, lamsvlees of de bbq deze zomer. Wel zo handig, want brood eet ik niet veel en dan zeker geen jam erop. O, wacht, ik heb nog verse croissants in mijn vriezer. Dit weekend dus met citroen marmelade erop, daar heb ik nu al zin in. Doordeweeks ontbijt ik met groentesapjes en in het weekend een keer met croissants en een keer met pancakes of een andere lekkernij.

Ingrediënten voor ongeveer een liter marmelade

4 biologische citroenen, 800 gram
400 ml water
500 gram halfvolle geleisuiker

steriele potjes om de marmelade in te doen

Bereiding van de citroen marmelade
 • Was de citroenen goed, boen ze even schoon.
 • Rasp alle citroenen, het makkelijkste gaat dit met een zesteur.
 • Pers de citroenen uit.
 • Doe de citroenrasp, sap en water in een pan.
 • Roer de geleisuiker er doorheen en breng het aan de kook.
 • Laat het geheel 2 minuutjes pruttelen.
 • Schenk het in de steriele potjes, doe het deksel er meteen op en klaar.
 • Zet de potjes nog even op zijn kop zodat de deksels goed vacuüm trekken.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. 3 april 2020

  […] We hebben al zoveel voedselverspilling in de wereld, dus dit maakt mij blij. We aten ze met citroen jam die ik gisteren maakte omdat de citroenen op moesten. Maar met stroop of wat dan ook zijn ze […]

 2. 3 april 2020

  […] 250 gram kefir zuivel8 gram vanillesuiker30 gram suiker3 eidooiers60 gram citroen marmelade […]

 3. 10 augustus 2020

  […] hadden er wat citroen marmelade bij, iets citroensap is ook een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *