Leven als god in Frankrijk weekmenu 15, week 48

Deze week in het weekmenu

Weekmenu 15, we wonen de rest van het jaar in Nederland. Helaas is dit zo door o.a. de corona en we maken er het beste van. Jammer dat we de dozen niet allemaal uit konden pakken en ons Franse droomhuis konden inrichten. Maar er komen weer andere tijden daar ben ik van overtuigd en dan komt het weekmenu gewoon weer vanuit Frankrijk.

Maandag: Wortelburger met postelein en Turks brood

Een vegetarische burger daar heb je geen vlees vervanger uit de supermarkt voor nodig. In dit geval maak ik hem van wortel, erg lekker!

Wortelburger met postelein en Turks brood

Dinsdag: Hotdogs met kippen braadworst en koolsalade

Voor dit recept dok een een tijdje geleden met mijn kleinzoon de keuken in. Hij had als taak de voor gegaarde braadworst bruin te laten worden. Tussendoor kreeg hij kookles. Ja na 4 keer waarschuwen brandde hij toch een vinger aan de pan. Het viel mee maar toch maar even onder de koude kraan, en hij is trots op zijn blaar.

Hotdogs met kippen braadworst en koolsalade

Woensdag: Zuurkool-strudel

Stamppot zuurkool maar dan 2.0, lekker met zoete aardappelen, fruit en gerookte kip. Zoete aardappel, of bataat hoort bij de groente thuis, zo krijg je weer iets meer van de dagelijkse benodigdheden binnen.

Zuurkool-strudel

Donderdag: Tiramisu met pudding

Een keertje een recept voor een grote groep, makkelijk van te voren te maken en echt genieten. Deze tiramisu is op een totaal andere manier gemaakt, ik gebruik geen eieren en geen mascarpone deze keer. 

Tiramisu met pudding

Vrijdag: Paddenstoelen pie met biefstuk en kastanjes

Een gerecht waar de ingrediënten echt de smaak van herfst hebben.

Paddenstoelen pie met biefstuk en kastanjes

Zaterdag: Snickers, zonder suiker of suiker vervangers

Snickers wie kent ze niet, en ik vind ze ook nog eens super lekker. Maar de suikervrije versie is zelfs nog stukken beter. Probeer ze gauw!

Snickers, zonder suiker of suiker vervangers

Zondag: Pompoen cheesecake met Hüttenkäse

Het is weer pompoenen tijd, je ziet ze overal. Ik werk graag met pompoen, ze hebben een fijne smaak zonder dat je suiker of zoiets moet toevoegen. En ze zijn hartstikke gezond, rijk aan vitamines A, B6, B11 (foliumzuur), C, E en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Pompoen is ook nog eens rijk aan vezels.

Pompoen cheesecake met Hüttenkäse

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *