De swiepswoepswap van september “Chocolade mouse met sinaasappel en Cointreau”

Swiepswoepswap

Zondagavond maakt Mandy haar indeling bekend van de swiepswoepswap. Ik kreeg de naam van de mij toegewezen site. In de swiepswoepswap krijg je een site toegewezen en van die site moet je een recept koken. Mandy had een hele leuke site en dame voor mij in petto. Ik wist dat de eigenaar van de site uit Friesland komt en dat ze een boerderij hebben.

Mijn keuze

Ik heb meteen op haar site gekeken en gezocht naar een Frans recept. Omdat ik mijn boodschappen al in huis had en ik in Frankrijk maar 1 keer per week boodschappen doe, heb ik iets gezocht dat ik kon maken met wat ik in huis heb. Dat werd dus iets met chocolade. Ik vond meteen twee recepten die mij erg lekker leken, en die ik meteen kon maken.

Interpretatie

Ik had toevallig sinaasappel chocolade gekocht voor een chocolademousse. Echt met stukken sinaasappel erin. Ook had ik nog Cointreau in de koelkast staan. De eerste keuze was dus snel gemaakt. Verder maakte ik gisteren bladerdeeg, dat had ik namelijk niet in huis. Later in de week post ik nog een recept van de site van……… Daar komt de naam Coriensiten.nl

Feestje

Ze maakt van iedere maaltijd een feestje, en dat spreekt mij aan. Ik volg haar graag, eind 2019 is ze haar blog begonnen. En daar staat zoveel lekkers, ik kon moeilijk kiezen. Vandaar dat het twee recepten zijn geworden.

De sinaasappel in de chocolademousse en de Cointreau heb ik erbij bedacht. Ik heb deze combinatie vaker gemaakt. Dat is altijd een succes, ook gisterenavond hebben we genoten. Voor vanavond staan er nog twee in de koelkast.

Het originele recept van chocolade mousse Corien vind je hier.

Recept

Ingrediënten 4 personen:
 • 3 eiwitten
 • 75 gram poedersuiker
 • 100 gram chocolade met stukjes sinaasappel
 • 1 borrelglaasje Cointreau
Bereiding:
 • Klop de eiwitten stijf in zo’n 6 minuten met een mixer of keukenmachine.
 • Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe. Denk hierbij aan een witte kerst, het kan nogal stuiven 😉
 • Verwarm de chocolade au bain-marie. Oftewel een schaal op een pan, terwijl de schaal het water niet raakt. Kook het water zodat de chocolade langzaam smelt.
 • Voeg nu met een spatel voorzichtig de chocolade en de Cointreau toe aan het eiwit. Spatelen zodat het eiwit luchtig blijft.
 • Schenk het in glazen en zet het minimaal 4 uur in de koelkast.
 • Daarna is het tijd om te genieten, zeker de stukjes sinaasappel voegen echt iets toe.
 • Ter garnering heb ik nog wat rasp van sinaasappelschil gebruikt, dat is voor de smaak niet echt nodig, maar het oog wil ook wat.

Komende week post ik nog een Frans recept van Corien haar site.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 3 september 2021

  […] is onder Mandy haar naam. Uiteraard ook weer van de site Coriensten.nl Ik kon niet kiezen tussen de chocolademousse en deze galette.Galette is een term die in de Franse keuken wordt gebruikt om verschillende soorten […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *