Frozen yoghurt (day)

Frozen yoghurt
Frozen yoghurt

4 februari het is wereldkankerdag en het is Frozen yoghurt day. En rare combinatie maar in dit verhaal kloppend.
Het recept is heel simpel, ijs van yoghurt, in dit geval Griekse yoghurt. Waar ik normaal altijd voor de magere variant ga ging ik nu voor de volle variant. Het ijs moet namelijk romig worden, daarom heb ik ook slagroom toegevoegd.
Het toeval wilde dat ik nog Cranberry compote met sinaasappel, port en munt. in de koelkast had staan, de perfecte combinatie. Maar iedere jam of fruit dat je lekker vindt kan erbij of erdoor.

Ik maakte het recept een beetje rose omdat dit de kleur is van Pink Ribbon, die zich inzet voor borstkanker .

Pluk de dag

Het keramiek in de foto was een van de eerste keramiek aankopen van Itsajook, ik denk zo’n 10 jaar geleden. Ik koos met een reden voor dit bord. Pluk de dag, al tientallen jaren mijn lijfspreuk. Vandaar ook Leven als god in Frankrijk.
Nu helemaal actueel want de laatste vier maanden waren zwaar, ik moest terug komen voor een mammografie en echografie in het ziekenhuis. En dat zorgde toch voor spanning, bewust en onbewust.
Gisteren, toen ik dit ijs maakte, wist ik dat alles goed was. Waarschijnlijk heeft het met mijn bindweefsel aandoening EDS te maken. Maar doordat de foto’s uit Nederland waren gearriveerd zag de arts dat de afwijking in 2014 ook al in mijn linker borst zat.
Zucht, weg stress en feest, bubbels en we gaan weer door met Pluk de dag.

Maar goed, terug naar Frozen yoghurt day, ik had dit zalige ijs niet willen missen, waar een nationale dag al niet goed voor is. Ik gebruik in dit recept Zusto een suikervervanger maar 50 gram suiker kan ook natuurlijk.

Ingrediënten:

  • 500 gram volle Griekse yoghurt
  • 50 gram suiker, of suiker vervanger
  • 150 ml slagroom
  • 70 gram cranberry compote of een ander fruit of jam

Bereiding frozen yoghurt ijs:

  • Meng de yoghurt, slagroom en suiker.
  • Rest het bevriezen: als je een ijsmachine hebt kan je die gebruiken. Als je geen ijsmachine hebt dan kan het prima in een bak in de vriezer. Klop met een mixer eerst lucht in het mengsel en plaats de bak in de vriezer. Herhaal dit om de 20 minuten totdat het bevroren is. Het kloppen is nodig om ijskristallen in het ijs te voorkomen.
  • Als het ijs bevroren is meng de cranberry compote door het ijs en zet het nog even in de vriezer.
  • Hopelijk ben je net zo verrast als dat wij waren van dit ijs.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *