Verse kapucijners salade met bramen

Bij ons op het dorp staat een stalletje waar je verse groenten kunt kopen. Ditmaal lagen er kapucijners en die kon ik goed gebruiken in een zomerse salade. Met de hittegolf die aan de gang is eet ik graag salades, en kapucijners zijn heel gezond en smakelijk.

Kapucijners horen bij de groep peulvruchten en de plant hoort weer bij de groep erwten. Ze heten peulvruchten omdat de vruchten of zaden in peulen groeien.Kapucijners bevatten naast veel vezels en koolhydraten ook veel eiwit. Dit eiwit is de reden dat peulvruchten ook wel als vleesvervangers gebruikt worden.
Verder zitten er Bèta-caroteen in, een pro vitamine, die het lichaam zelf omzet in vitamine A. Daarnaast bevat de kapucijner vitamine B, C en E en mineralen; calcium, foliumzuur, fosfor, kalium, magnesium, natrium, selenium, ijzer en zink.

Allereerst moeten de kapucijners uit de peulen worden gehaald. Dit kan door met je handen de peul aan de punt open te duwen en dan met je vingers de erwten eruit te ritsen.

Jonge kapucijners hoeven maar 3 a 4 minuten te koken, hoe later ze geoogst worden, hoe langer ze moeten koken. Proef gewoon af en toe of ze oké zijn. Dat was een van de eerste dingen die ik leerde tijdens mijn koksopleiding, PROEVEN. Dus als je een vraag stelde op dit vlak kreeg je ook altijd hetzelfde antwoord 😉

Voor deze salade giet je ze af als ze net aan gaar zijn en laat je vervolgens de kapucijners afkoelen.

Ingrediënten salade met verse kapucijners voor 2 personen:

125 gram gemengde sla
2 schoongemaakte pruimen in blokjes gesneden
50 gram granaatappelpitten
100 gram verse geitenkaas
1 eetlepel pompoenpitten
200 gram gekookte verse kapucijners, dit is 500 gram peulen
60 gram bramen
een dressing van olijfolie en granaatappelsaus

Tip: Ik koop de granaatappel saus bij de Turkse winkel of de toko.

Bereiding salade:

Ja een salade is niet echt een bereiding. Meng de ingrediënten door elkaar en maak een dressing van de olijfolie en granaatappelsaus. Als je geen granaatappel saus in huis hebt kan een balsamico natuurlijk ook.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *