Homemade pizza met groenten

Sinds we in Frankrijk wonen ga ik naar de boerenmarkt. We wonen hier nog maar één week, maar het voelt als jaren, zo thuis voel ik mij hier al. Als de week bijna om is verwerk ik wat ik nog over heb van de seizoensgroenten in een pastasaus. Deze gaat in de vriezer.

Eergisteren gebruikte ik een zalige homemade tomatensaus van mooie tomaten, ui, knoflook en soto kruiden (euroma, dit is puur zonder rommel erin) als basis voor deze pizza. De pizzabodem had ik kant en klaar gekocht. In de hypermarche hebben ze tientallen bodems in de koeling. Maar voor de volgende pizza wil ik ook de bodem zelf maken van zuurdesem deeg. Maar ook een homemade bloemkool pizzabodem is lekker.

Ik heb op mijn tijdelijke adres alleen een combi-oven maar de bodem paste precies op de glazen draaischaal. Normaal gesproken bak je een pizza in een houtoven of anders op bakpapier op een rooster. Zo kan de onderkant van de bodem ook gaar worden. Nu was de bodem aan de randen knapperig maar de onderkant was wat zacht. Ondanks dat ik moet roeien met de riemen die ik hier heb smaakte de pizza wel erg lekker.

Vanavond gaat de rest van de basis tomatensaus door de pasta met kip. Ik woon nu verder van de supermarkt vandaan, 20 km dus ik ben een voorraad in mijn koelkast, voorraadkast en viezer aan het opbouwen. Ik maak nu voor het eerst een weekmenu en haal de boodschappen één keer per week.

Nu heb ik nog een dorps supermarkt voor de vergeten boodschappen en een geweldige bakker en boerenmarkt op het dorp. Als we verhuizen naar onze boerderij is het echt 20 km rijden en dat doe je niet zomaar als je iets vergeten bent. Gelukkig is er wel een moestuin en ga ik op 8500 vierkante meter grond ook wat fruitbomen en struiken planten. Maar eerst een kruidentuintje want dat mis ik echt.

Ingrediënten nodig voor een pizzabodem van ongeveer 26 cm
 • 1 kant en klare pizzabodem
 • bakpapier
 • 250 gram homemade tomatensaus, ik had er soto kruiden doorheen maar andere kunnen natuurlijk ook, verse Italiaanse kruiden zijn nog beter
 • 200 gram courgette in dunne plakjes
 • 150 gram aubergine in plakjes
 • 80 gram blauwe kaas in blokjes, of geitenkaas, gewoon wat je lekker vindt
 • 1 eetlepel soto kruiden, menging van oa limoenblad, kokos, gember, tamarinde, koriander, komijn, kurkuma, kaneel en kruidnagel
Bereiding van de pizza
 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Leg de bodem op bakpapier op een ovenrooster.
 • Smeer de bodem in met de tomatensaus.
 • Verdeel de plakjes courgette en aubergine over de pizza en strooi de kaas en soto kruiden er overheen.
 • Schuif het geheel in een voor verwarmde oven en bak de pizza ongeveer in 20 minuten gaar en bruin.


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *