Snel en lekker aardbeien nagerecht

Afgelopen week had ik een paar doosjes verse aardbeien gekocht op de boerenmarkt in het dorp. Ze waren ’s morgens geplukt en moesten wel in het weekend opgemaakt worden volgens de boer. Geen probleem, meteen even bij de dorps supermarkt crème fraîche en mascarpone gekocht. Nu is de crème fraîche (Frans voor verse room) in Frankrijk milder dan in Nederland, minder zuur. Dus proef even als je het door de mascarpone mengt. Verder is de foto gemaakt terwijl ik de muesli en munt vergeten had toe te voegen.

Ingrediënten voor 2 glaasjes nagerecht
 • 160 gram aardbeien
 • 100 gram mascarpone
 • 75 gram crème fraîche
 • 4 eetlepels (homemade) muesli of granola
 • 1 eetlepel chocolade drops of geraspte/gehakte pure chocolade
 • eventueel wat fijn gehakte munt
Bereiding aardbeien nagerecht
 • Maak de aardbeien schoon en halveer ze zonodig.
 • Meng de mascarpone en crème fraîche naar smaak.
 • Pak een paar mooie glaasjes en verdeel 40 gram aardbeien op de bodem, 1/4 van het mascarpone mengsel, 1 eetlepel muesli, weer 40 gram aardbeien en wat muesli en chocolade en klaar. Doe dit ook in het tweede glaasjes en geniet ervan.
 • Garneer het eventueel met wat munt en een aardbei met kroontje.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 20 augustus 2020

  […] Snel en lekker aardbeien nagerecht Na of voorgerecht […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *