Leven als god in Frankrijk weekmenu 4, week 37

Deze week in het weekmenu

Het vierde weekmenu alweer vanuit Frankrijk. Deze week drie recepten met de Nederlandse stroopwafel, dit menu is dus een stroopwafel special. Maar dat is niet alles, er staat een echt zalige tomaten risotto in, en een mooi en lekker stukje zalm.

Maandag: Tomaten risotto

Een vegetarische risotto met tomaat. In Frankrijk kan je in de supermarkt of op de boerenmarkt zoveel lekkere soorten tomaten vinden dat het een feest is met kleuren en maten. De tros tomaatjes kreeg ik van de buren uit de moestuin en daar had ik al het nodige van weg gesnoept zo lekker.

Tomaten risotto

Dinsdag: Pizza met tomaat en merquez worstjes

Merguez is een worst uit de Noord-Afrikaanse keuken die wordt bereid van lams of rundvlees en hij is gekruid met harissa. Daarnaast is er vaak komijn, paprika, knoflook, olijfolie en peper door verwerkt. Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik gek op harissa, baharat of ras el hanout. Sinds we eind 2015 naar Marrakesh zijn geweest komen deze invloeden altijd weer terug in mijn keuken. Op dit moment in Frankrijk gebruik ik veel piment d’espelette kruiden, ook deze zijn pikant en we houden gewoon van eten met pit. Dat past bij ons leven, dat is ook nooit saai.

Pizza met tomaat en merquez worstjes

Woensdag: Stroopwafel pudding

Deze stroopwafel pudding komt van mijn oude ‘Culinair Westfriesland’ site. Deze site ben ik aan het leeg halen en recepten die de moeite waard zijn verplaats ik naar ‘leven als god in frankrijk’. Helaas kan ik hem hier in Frankrijk niet maken omdat ze hier geen stroopwafels verkopen. Ik ga maar even kijken wat ze hier wel hebben en een Franse versie maken.

Ik gebruik Jutter maar een andere kruidenbitter kan natuurlijk ook.

Stroopwafel pudding

Donderdag: Zalm van de BBQ of uit de oven

Ik heb al jaren een favoriet zalmrecept voor de BBQ en we zijn het nog niet zat, dit is echt een heel mooi recept dat zeer gewaardeerd wordt door mijn gasten.

Zalm van de BBQ of uit de oven

Vrijdag: Groentenchips

Chips, maar dan op een gezonde manier, en eigenlijk ook nog veel lekkerder. Lekker omdat je er veel soorten groenten en nog meer soorten kruiden voor kan gebruiken zodat je eindeloos kan variëren.

Later heb ik ook nog palmkool blaadjes zonder nerf, cavolo nero, kort gefrituurd in een bodempje olijfolie, erg lekker en knapperig.

Groentenchips

Zaterdag: Stroopwafel pancakes

Pancakes is voor mij toch wel een verwen ontbijtje, ik bak ze dus meestal in het weekend. Dan hebben we de tijd om er rustig bij te gaan zitten en er van te genieten.

Een jaar geleden vond ik stroopwafels nog helemaal niets, maar na pannenkoeken, panna cotta, stroopwafel pudding, tiramisu kan ik er wel van genieten. Dat is ook wel te zien in dit weekmenu met 3 stroopwafel recepten.

Stroopwafel pancakes

Zondag: Stroopwafel cheesecake

De stroopwafel is een van oorsprong Nederlandse wafel, die tegenwoordig wereldwijd gegeten wordt (behalve in Frankrijk helaas). De stroopwafel bestaat uit twee ronde deegwafelhelften, met ruitpatroon, waartussen zoete siroop is aangebracht.

Stroopwafel cheesecake

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *