Leven als god in Frankrijk weekmenu 9, week 42

Deze week in het weekmenu

Het negende weekmenu van Leven als god in Frankrijk alweer. Ook deze week weer veel afwisselende en lekkere recepten.

Maandag: Marokkaanse kip met sinaasappel

Jaren geleden ben ik verliefd ben geworden op Marrakech. De Souk en de geur van de kruiden, de kleuren en de vriendelijkheid van de mensen. Bekenden vragen wel eens of ik nog steeds in mijn Oosterse periode zit in de keuken omdat ik regelmatig Ras el Hanout en harissa gebruik.  Ik denk dat dit nooit helemaal meer over gaat, af en toe blijft het terug komen. Maar zo erg is de Oosterse keuken niet hoor, het is een feestje zelfs.

Marokkaanse kip met sinaasappel

Dinsdag: Pasta Boscaiola alla Miek

Een snelle lekkere pasta gebaseerd op pasta Boscaiola maar dan met wat ik nog in huis had. De pasta is normaal met paddenstoelen en spek, maar ik had nog blauwe kaas die op moest en wat salie uit de tuin.

Pasta Boscaiola alla Miek

Woensdag: Franse uiensoep

Franse uiensoep, dat is soep gemaakt van uien en bouillon, en in dit geval ook een Franse cognac die we zelf geïmporteerd hebben. Lekker met oud stokbrood en geraspte kaas onder de grill.

Franse uiensoep

Donderdag: Stoofpeertjes in espresso gegaard met chocolade

Stoofpeertjes in wijn, port of druivensap gegaard zijn zalig, maar ik wilde weer eens iets anders. In dit geval gaar ik ze in espresso met kaneel en steranijs en giet ik er voor het serveren chocolade over. Lekker met een bolletjes vanille ijs en nog lekkerder met een mooie port erbij. Dit is genieten en dat doe ik graag iedere dag. Wij hebben geen feestdagen nodig om te genieten, het leven is kort en je weet nooit wat morgen je brengt.

Stoofpeertjes in espresso gegaard met chocolade

Vrijdag: Hartige taart spinazie met brie

Met een hartige taart kan je alle kanten op, ze zijn makkelijk te maken. En ook restverwerking gaat prima in de taarten. Daarom bak ik ze graag. Door met de ingrediënten die je hebt te combineren heb je eindeloze variatie.
Deze keer heeft spinazie de hoofdrol, lekker met spekjes en brie.

Hartige taart spinazie met brie

Zaterdag: Focaccia met aardappel/meel deeg

Een focaccia bakken met aardappelen en meel is prima gelukt, hij was erg lekker. De vulling kan jezelf helemaal bedenken, met of zonder kaas, olijven en verschillende groenten is ook erg lekker. Bij ons was het voor bij de borrel maar als lunch kan het natuurlijk ook prima.

Focaccia met aardappel/meel deeg

Zondag: Vegan bloemkool citroentaart

In 2014 maakte ik deze taart voor het eerst, het idee kwam van mijn schoondochter. Het is een frisse taart en hij smaakt super lekker! Iedere keer als ik deze taart serveer kijken mensen me eerst heel wantrouwig aan. Om vervolgens allemaal het recept te vragen en te genieten.

Vegan bloemkool citroentaart

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *