Leven als god in Frankrijk weekmenu 10, week 43

Deze week in het weekmenu

Het tiende weekmenu van Leven als god in Frankrijk alweer. Het is leuk om deze weekmenu’s voor jullie te maken. Ook deze week weer veel afwisselende en lekkere recepten.

Maandag: Pasta Quattro Formaggi

Quattro formaggi is mijn favoriete pizza maar een pasta had ik nog nooit gemaakt met 4 kazen. Terwijl ook dit een van de klassiekers uit de Italiaanse keuken is. De hoogste tijd om hem te maken.
Omdat de kazen erg vet zijn maak ik een roux met bloem en boter met daarin wijn en melk. Bloem heeft namelijk de eigenschap vet op te kunnen nemen. Door deze roux is het risico dat de saus gaat schiften ook veel kleiner.

Pasta Quattro Formaggi

Dinsdag: Stoofschotel met koffie en kriekbier

Ook in Frankrijk begint het langzamerhand herfst te worden, ook al zitten er nog wel mooie dagen bij. Zo mooi dat we de twintig graden aantikken. En herfst is voor mij een teken dat er stoofvlees op tafel moet komen. Daar kan ik echt zo van genieten. Deze keer stoof ik het vlees in koffie en kriekbier, een hele goede combinatie bleek. Manlief vond het echt super lekker en dat is echt niet bij ieder gerecht het geval.

Stoofschotel met koffie en kriekbier

Woensdag: Appel gevuld met groenten

Je zou het bijna niet geloven, maar gezond en lekker gaan prima samen. Dit bijgerecht staat feestelijk op tafel. Voor deze appel gevuld met groenten kan je mooi met het seizoen mee koken. De restjes uit de koelkast opmaken gaat natuurlijk net zo goed met dit gerechtje.

Appel gevuld met groenten

Donderdag: Hartige taart met vijgenchutney, sjalotten en gorgonzola

Als ik boodschappen aan het doen ben en ik wil een hartige taart maken, dan zijn er combinaties waarvan ik van te voren weet dat het zalig wordt. Het begon met de homemade vijgenchutney. Daarbij kocht ik sjalotten om te karamelliseren in balsamico, walnoten en gorgonzola. En inderdaad een lekker bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade erbij.

Hartige taart met vijgenchutney, sjalotten en gorgonzola

Vrijdag: Bladerdeeg met brie en tomaat

Dit is een makkelijk voorgerechtje. Maar als een warm hapje bij de borrel kan ook. Ik heb kleine springvormpjes van 12 cm gebruikt maar het kan ook op een bakplaat met bakpapier.

Bladerdeeg met brie en tomaat

Zaterdag: Frietje Vlaamse stoof met herfstbok en kriek

Frietje Vlaamse stoof, wat is er nu lekkerder op een koude donkere avond. Naast twee donkere biertjes zit er ook een kriekbiertje in wat een licht zoetje heeft. We dronken er ook een kriekbiertje bij, we hebben genoten.

Frietje Vlaamse stoof met herfstbok en kriek

Zondag: Cranberry sinaasappel cake

Cranberry’s en sinaasappel, smaken die thuis horen bij donkere herfst of winterdagen. Het zure van de cranberry’s en het zoete, bittere van de sinaasappel, echt een mooie combinatie. Het haardvuur aan, benen op de bank en genieten maar met dit recept.

Cranberry sinaasappel cake

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *