Boek beschrijving: “A taste of French country life”

Review "A taste of French country life"
Review "A taste of French country life"

Afgelopen week heb ik gekookt en gebakken uit ‘A taste of French country life’ van Marloes Halmans. Dus voor de verandering niet alleen een recept, maar ook een boek beschrijving.

Toevallig zag ik Marloes op Instagram voorbij komen met de aankondiging van dit boek. Ik zag haar filmpje en zei meteen “dit is het boek dat ik had willen schrijven” Ik postte de reels van haar boekpresentatie op Instagram. Ik heb ook meteen het boek bij Amazon besteld. En toen moest ik een weekje geduld hebben want het boek was nog niet uit gebracht.
Het boek is in het Engels maar mijn Engels is goed genoeg voor dit boek.

Boek beschrijving

Wat is het voor een boek? Het is in de eerste plaats een kookboek, met ruim 40 vegetarische en vegan recepten. Het gaat over het Franse leven van Marloes. Dat was voor mij meteen herkenbaar en lijkt op ons leven. Als ik het boek in een paar woorden zou moeten beschrijven dan noem ik het een feel good boek. Niet alleen voor gebruik in de keuken, het is voor mij ook een leesboek en het gaat mee naar bed om te kijken, lezen en te overnachten op mijn nachtkastje.

Ik ben gevoelig voor mooie fotografie, Marloes heeft gebruik gemaakt van meerdere goede fotografen en fotografeert ook zelf. Sommige van de fotografen volgde ik al op Instagram om hun mooie fotografie.

Marloes:

Marloes werd herkent door mijn volgers als een Business coach in Nederland. Dat bleek te kloppen en ze is in 2019 geëmigreerd naar Frankrijk. Weg uit de ratrace en leven op het rustige Franse platteland. Daarnaast bleek ze onder de naam French country life een succesvol YouTube kanaal te hebben. Ik doe niets met YouTube dus ik had dit nog nooit gezien.

Proberen

Maar ik ben de keuken ingedoken om een lekker ontbijt te maken, iets te bakken en een dinner te maken. Dat is meteen de onderverdeling in het boek van de recepten.

Eerst maakte ik een lekker oat ontbijtje met banaan en chocolade. Echt een lekker begin van de dag.

Daarna ging ik met een zuurdesem brood aan de gang en ik eindigde met het dinner, voor ons lunch in Frankrijk. Mijn zuurdesem heb ik op 20 graden in deze rijskast gezet Low budget rijskast bouwen Zeker bij zuurdesem is een stabiele temperatuur belangrijk.

Deze Baked winter veggies mag ik met jullie delen, ik maakte hem in mijn houtoven met een kleine aanpassing. Ik voegde bouillon toe om de groente in de eerste fase in te koken en liet het bindmiddel achterwege.
Nu begrijp ik dat niet iedereen een hout gestookte oven heeft, daarom beschrijf ik de oventijden die in het boek staan.

Ingrediënten:

 • 500 gram pastinaak
 • 200 gram wortel
 • 900 gram knolselderij
 • 2 takjes tijm
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 100 ml krachtige groentebouillon
 • zout
 • peper
 • 800 gram aardappelen
 • 200 ml room
 • 2 teentjes knoflook
 • 1\2 theelepelnootmuskaat
 • 2 bollen á 125 gram mozzarella

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Maak de pastinaak, wortelen en knolselderij schoon en snij dit in blokjes van 3 x 3 cm.
 • Doe de groente in een ovenbestendige braadpan met de takjes tijm, olijfolie, groentebouillon en peper en zout naar smaak.
 • Zet de pan met deksel in de voorverwarmde oven voor 15/20 minuten totdat de groenten beetgaar zijn.
 • In de tijd dat de groenten in de oven staan schil je de aardappelen en snij deze in plakjes. Kook dit met water en zout 15 minuten.
 • Voeg dan de aardappelen door de groenten.
 • Meng de room met de gesnipperde knoflook en nootmuskaat.
 • Verdeel de room over de groenten.
 • Verdeel de mozzarella die je in stukjes scheurt over de groenten en zet de pan nog 15 minuten zonder deksel in de oven tot dat de kaas gesmolten is en licht bruin kleurt.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 17 november 2023

  […] De Grand Frais is sowieso mijn lievelings-winkel in Frankrijk, echt geweldige groenten en fruit van over de hele wereld, zuivel, vlees en vis echt van een mooie kwaliteit. Ook vond ik andere groenten voor deze week. De caissière wist echt niet wat ik had. Maar gelukkig wist de mevrouw achter mij op de boerenkool na alles in het Frans te benoemen. De rij werd al lang genoeg omdat ze niet wist wat ze moest aanslaan. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik ging naar huis met een tas vol groenten, ook voor deze groenten stoof met winter groenten. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *