Rijstepap met speculaas

Rijstepap met speculaas
Rijstepap met speculaas

Nadat ik gisteren Speculaas Madeleines gemaakt had, hield ik wat fijn gemaakte speculaas over. In eerste instantie wilde ik panna cotta maken maar ik had geen room meer in de koelkast staan. Dus viel ijs maken ook af. Melk en dessertrijst had ik nog wel en zo maakte ik deze lekkere rijstepap met speculaas met homemade speculaaskruiden en steranijs.

Wel een beetje een raar recept voor ‘leven als god in Frankrijk’, een combinatie van twee typisch Hollandse smaken. Maar gelukkig houden de Fransen van lekker eten en zijn ze in de keuken absoluut niet éénkennig. Denk maar aan de invloeden van de Italiaanse, Aziatische en Algerijnse keuken.

Lars eet het liefste warme rijstepap en ik koude, deze keer serveerde ik koude rijstepap. Een lekker nagerecht vonden we beide en moeilijk te maken is het zeker niet.

Ingrediënten:

 • 1 liter melk
 • 200 gram dessert rijst
 • 2 steranijs
 • 2 theelepels speculaaskruiden
 • 40 gram donkere bruine basterdsuiker
 • 4 speculaasjes

Bereiding rijstepap met speculaas:

 • Doe op de speculaasjes na alles in een pan en breng de melk aan de kook.
 • Kook het geheel 20 minuten, blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen.
 • Haal de steranijs uit de pap.
 • Verdeel de rijstepap over 4 schaaltjes en laat het afkoelen.
 • Voor het serveren verkruimel je boven ieder schaaltje een speculaasje.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Nicolet schreef:

  Ik eet ieder ochtend warme havermoutpap, en altijd met een schepje eigen koekkruiden! Dat is de een combinatie van kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel en piment. De hoeveelheden variëren, ik meet het niet echt af. Ik zorg wel dat de kruidnagel niet te sterk aanwezig is.

  • Annemiek schreef:

   Klinkt goed, ik vind havermout zalig. Ik ga het morgen eens proberen met appel en speculaaskruiden. In Frankrijk verkopen ze deze kruiden niet, ik maak ze dus ook zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *