Leven als god in Frankrijk weekmenu 17, week 50

Deze week in het weekmenu:

Het 17de weekmenu alweer, en ik vind het nog steeds leuk om te maken. Nu heb ik de beschikking over ruim 1000 eigen recepten, op mijn twee sites. Als ik ieder week 7 dingen zou moeten bereiden zou het voor mij niet te doen zijn. Nu kan ik nieuwe en oude recepten mengen tot een mooi weekmenu.
Deze week een taart voor de vogels, belangrijk nu de winter in aantocht is, en die maakte ik gewoon in mijn Bundt tulbandvorm. Verder een dubbelrecept, namelijk biersiroop over homemade vanille ijs. Beide recepten zijn top en samen echt zalig. Verwen je partner, of jezelf als je een bierdrinker bent. Ik ben pas de laatste tijd wat vaker bier gaan drinken, maar blijf toch wel een wijn drinker. Maar deze siroop vond ik echt TOP.

Maandag: Vegetarische stamppot met spinazie, boerenkool en brie

Herfst en winterweer is voor mij echt stamppotten weer, houtkachel aan en binnen cocoonen. Maar ook een boswandeling is favoriet als de blaadjes weer herfstkleuren beginnen te krijgen.

Vegetarische stamppot met spinazie, boerenkool en brie

Dinsdag: Vegetarische pompoen quiche met vijgen, broccoli en walnoot

Ik had een werkbespreking waarbij een collega de salade maakte en ik heb deze zalige pompoen quiche. Hij viel in de smaak en ik heb moeten beloven het recept uit te werken en op mijn site te zetten.

Vegetarische pompoen quiche met vijgen, broccoli en walnoot

Woensdag: Vogeltaart

Mijn wederhelft had vogelvoer gekregen voor zijn verjaardag, daar wilde ik iets leuks mee doen. En iets lekkers voor de vogels. Op het moment dat ik dit schrijf is het een komen en gaan van kleine en grote vogels. Dat is wat ik zo leuk vind, gewoon zitten en kijken, en niet vergeten te genieten.

De vogelhuisjes die hier hangen hebben hetzelfde doel, en natuurlijk een veilig huis om te broeden en de jongen ter wereld te brengen.

Vogeltaart

Donderdag: Biersiroop en vanille-ijs

Laatst hoorde ik voor het eerst van bier siroop. Ik wist niet wat ik me daarbij voor moest stellen, maar wilde het natuurlijk meteen zelf maken. Gelukkig had ik nog een biertje van Lux Brewery die ik hiervoor kon gebruiken, gebrouwen met peer en kaneel honing. ‘T Peertje heet dat biertje, maar je kunt het ook van ander bier maken. Al raad ik wel aan een fruitig biertje te gebruiken.

Op het moment dat ik dit schrijf draait de ijsmachine met een lekker vanille ijs, hier wil ik de bier siroop op uit gaan proberen.

Morgen gaat het restje van de siroop in een brownie. Die  ga ik in de smoker gaar bakken. Kortom, allemaal experimenten, maar de siroop is erg lekker geworden.

Nu ben ik ijs aan het maken, maar over pancakes lijkt deze bier siroop mij ook zalig. Gelukkig heb ik nog een flesje van dit bier, er komt dus vast een vervolg op.

Bier siroop

Vrijdag: Stoofperen met rode wijn en port

Deze herfst had ik nog geen stoofpeertjes gemaakt. Maar nu ik vanille vla wil maken, gaan ook de peertjes in de pan. Een mooie en vooral lekkere combinatie.
Normaal gaat hier rode wijn en port in, maar je maakt hem ook makkelijk alcoholvrij. Gebruik dan druivensap, dan kunnen kinderen en alcoholvrije gasten er ook van genieten.

Stoofperen met rode wijn en port

Zaterdag: Gehakt ovenschotel met camembert

Een makkelijke en lekkere ovenschotel. Ook prima van te voren klaar te maken zodat hij alleen de oven nog maar in moet. Ik heb heimwee naar Frankrijk, dus met camembert boven op de ovenschotel. Nog twee weken dan gaan we weer naar huis en ga ik mijn hout gestookte oven in gebruik nemen.

Gehakt ovenschotel met camembert

Zondag: Chocoladetaart met havermout en balsamico

Het is vandaag voor mij een Chocolade dag met een hoofdletter, naast chocolade-ijs moest er vandaag dus ook een chocoladetaart komen.
Ik had nog een flesje balsamico chocolade staan, dit kan je in de supermarkt kopen of in een delicatesse winkel. Het is eigenlijk gesmolten chocolade met balsamico erin, je kan het ook makkelijk zelf maken.

Chocoladetaart met havermout en balsamico

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *