Boerenkool met pastinaak en walnoot

Opeens had ik een overschot aan pastinaken in mijn keuken liggen. En ik wilde boerenkool gaan eten. Één en één is bij mij dan snel 2. Ook omdat ik met boerenkool te weinig groenten op een dag binnen krijg. Ik had nog een voorraad walnoten uit Frankrijk. Deze vielen uit de walnotenboom op ons tijdelijke adres. Zo is Frankrijk toch een beetje bij ons hier in Heerlen. Nog even volhouden en dan met gierende banden hopelijk snel naar huis.

Omdat de pastinaak iets zoets heeft vinden kinderen deze verborgen groenten ook erg lekker.

Ingredienten voor 2 personen:
 • 800 gram pastinaak
 • 125 gram gesneden boerenkool
 • 250 gram rookworst, van de slager, dit was Livar, het Limburgs Kloostervarken
 • 40 gram walnoten
 • 1 theelepel ras el hanout
 • peper en zout
Bereiding van de stamppot:
 • Schil de pastinaak en snij deze in grove stukken.
 • Kook de pastinaak met de boerenkool in een laagje water in 20 minuten gaar.
 • De laatste 10 minuten leg ik de rookworst erop om te verwarmen.
 • Giet alles af, leg de rookworst apart. Doe een scheut melk bij de pastinaak en stamp de pastinaak met boerenkool tot een stamppot.
 • Breng het geheel op smaak met ras el hanout en peper en zout.
 • Serveer de stamppot met de rookworst.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *