Chorizo garnalen risotto

Chorizo garnalen risotto

Ergens in augustus 2021 kwam ik een interview tegen van Miljuschka, ze interviewde Francisca Kookt over haar kookboek dat nog uit moest komen. Ergens zag ik een zin met chorizo en garnalen risotto. Alleen die zin, en ik had beide nog liggen. De garnalen moesten echt die dag op. Zo werkt dit dus bij foodies en koks, aan een half woord genoeg.

De reden dat ik dit recept niet eerder online bracht is dat ik de garnalen ongepeld had gebruikt. En tijdens de maaltijd pellen was niet fijn omdat de garnalen vet waren van de chorizo. Ik raad aan om ze naast de risotto te serveren of ze eerst te pellen. Foto technisch is ongepeld natuurlijk wel veel mooier. Je zou er eigenlijk sowieso eentje per bord ongepeld moeten houden en gebruiken voor de bord opmaak.

Noot van de fotograaf

Annemiek had bij het kopen van de chorizo niet goed opgelet, ze had de meest pittige chorizo die te koop was meegenomen. Ik vind dat heerlijk, het worden dan echt duivelse garnalen. En je doet mij geen groter plezier dan echt pittig eten. Maar…. als je niet zo van pittig houdt is een milde chorizo een betere keuze. Net zo lekker, maar wat minder duivels

Ingrediënten voor 2 personen:

 • olie om in te bakken
 • 1 klein sjalotje
 • 1/2 rode paprika
 • 150 gram risotto rijst
 • 1 glas witte wijn
 • 1 theelepel dragon
 • 450 ml visbouillon
 • 200 gram chorizo
 • 500 gram ongepelde garnalen of 180 gram gepelde garnalen

Bereiding van de chorizo garnalen risotto:

 • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak het gesnipperde sjalotje en de in stukjes gesneden paprika aan.
 • Voeg de rijst toe en laat deze glazig worden.
 • Blus het geheel af met de witte wijn.
 • Voeg de dragon toe.
 • Als de witte wijn door de rijst is opgenomen mag beetje oor beetje de bouillon erbij.
 • In ongeveer 20 minuten is de rijst gaar, deze mag nog een kleine beet hebben.
 • Voeg 5 minuten voordat de rijst goed is de klein gesneden chorizo en de garnalen toe en laat het geheel warm worden.
 • Heb je rauwe garnalen voeg ze dan eerder toe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *