Broodje Pulled Pork

Broodje Pulled Pork
Broodje Pulled Pork

Vorige week brachten we voor het eerst een bezoek aan de slagerij Montybutcher Ze slachten hun eigen dieren en hebben rund-, varkens- en lams-vlees. Tot nu toe kocht ik mijn Black Angus rundvlees bij de boer zelf en dat blijf ik ook zeker doen. Maar ook wat varkens en lamsvlees in de vriezer is lekker. Ik bestelde er meteen 2 kilo varkens-schouder voor op de BBQ. En dat moest getest worden om hier Pulled pork van te maken. Doordat het vlees lang op de BBQ ligt wordt uiteindelijk taai vlees toch mals.

De bereidingstijd is uiteraard afhankelijk van het gewicht. Wij hadden in verhouding een klein stukje van 1 kilo dat 5 uur op de BBQ heeft gelegen. Mijn barbecue (Kamado) heeft een thermometer en ik heb 120 graden aangehouden. Let ook op dat er vocht genoeg bij zit en dat je het vlees bedruipt met vocht of het vlees om het uur omdraait. Ik koos ervoor om bier toe te voegen om het geheel niet te droog te laten worden. Dit vocht meng je er aan het einde door met wat BBQ saus.

Voor het beste resultaat is het het beste om de schouder een avond van te voren in de marinade te zetten, en neem ruim de tijd omdat het lang op de BBQ moet. Bij ons was het vlees iets te vroeg klaar en heb ik het even opgewarmd in de oven voordat ik het serveerde.

Ik gebruikte deze homemade rub voor mijn pulled pork, en serveerde het geheel met een hamburger broodje en coleslaw. Erbij serveerde ik Aardappel salade

De visite heeft zeer smakelijk gegeten.

Broodje Pulled Pork

Broodje Pulled Pork

Annemiek
BBQ, varkens schouder, broodje pulled pork.
Voorbereidingstijd 16 uur
Bereidingstijd 5 uur
Totale tijd 20 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 6 personen

Keukengerei

 • BBQ
 • houtskool
 • 1 braadslee
 • aluminiumfolie

Ingrediënten
  

 • 1000 gram varkensschouder
 • 100 ml bier
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel rub
 • 0,5 eetlepel grove mosterd
 • 3 eetlepels sojasaus zout
 • 50 gram BBQ saus naar smaak

Instructies
 

 • Een avond van te voren meng je het bier, honing, rub, mosterd en sojasaus door elkaar in een braadslee en wrijf je hiermee het vlees rondom in.
  1000 gram varkensschouder, 100 ml bier, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel rub, 0,5 eetlepel grove mosterd, 3 eetlepels sojasaus
 • Leg aluminiumfolie of de braadslee en zet het geheel in de koelkast. In de ochtend draai je het vlees om en laat je het een uur voor dat het op de BBQ gaat op kamer temperatuur komen.
 • Vul de BBQ met houtskool en verwarm de BBQ voor tot 120/130 graden.
 • Zet de braadslee met het vlees en de aluminiumfolie erover indirect op de BBQ. Oftewel niet boven de kolen en houdt de BBQ op de juiste temperatuur.
 • Ieder uur bedruip je het vlees of je draai het vlees om.
 • Bij ons kon je na 5 uur het vlees stuk trekken met 2 vorken om er pulled pork van te maken. Dit verschilt door het gewicht, hoe groter het stuk vlees hoe langer het op de BBQ moet.
 • Trek het vlees met 2 vorken uitelkaar en meng het vlees met het vocht en de BBQ saus. Proef wat je lekker vind met de BBQ saus. Zelf presenteerde ik ook BBQ saus er los bij.
  50 gram BBQ saus
 • Om te serveren gebruikte ik een geroosterd hamburger broodje met wat coleslaw, vlees, BBQ saus en een aardappelen salade los ernaast.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 12 mei 2024

  […] Afgelopen week kreeg ik gasten, en ik wilde pulled pork van de barbeque maken. Maar wat doe je daarbij? En zo kwam ik bij coleslaw uit. Volgens veel recepten die ik tegenkwam hoort pulled pork namelijk op een broodje met coleslaw. Wat coleslaw is verteld Wikipedia hier. De combinatie stond mij wel aan, dus ik heb deze koolsalade gemaakt voor op het broodje, met daarop de pulled pork met wat BBQ saus. Het eindresultaat was een groot succes en erg lekker bovendien. Om het met jullie te delen volgt hier het makkelijke recept en ook de link naar de pulled pork […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept