Aardappel salade

Aardappelen salade
Aardappelen salade

Een paar weken geleden kwam ik een foto en een stukje omschrijving van de ingrediënten voor deze aardappel salade tegen op de Instagram van Nicole @cookies_and_carrots. Ik vroeg of het recept online stond omdat ik het niet vinden kon. Nicole was er nog niet aan toegekomen maar vertelde wel wat meer over de dressing.
Vandaag stond er een BBQ in de planning, en ben ik er mee aan de gang gegaan, het was zalig. Met toestemming mag ik mijn variatie delen van Nicole. Inmiddels heeft Nicole vandaag het recept ook geschreven en online gezet. Ik denk dat ik het heel goed geïnterpreteerd heb. Kijk zelf en zoek de verschillen Zelf laat ik suiker of zoetstof achterwege en gebruik minder eieren.

Een ander aardappel salade recept is ons familie recept Een familie recept, zalige aardappelsalade

Ingrediënten als bijgerecht voor de bbq:

 • 500 gram aardappelen
 • 1 ei
 • 100 gram spekjes
 • 50 gram mayaonaise
 • 50 gram creme fraiche
 • 10 gram grove mosterd
 • 1 bosui, de ui en het groen
 • peper
 • zout

Bereiding aardappel salade:

 • Schil de aardappelen en kook deze 15 minuten met wat zout en het ei erop.
 • Bak de spekjes uit in een droge koekenpan.
 • Meng de mayonaise, creme fraiche, mosterd en de spekjes met vet door elkaar.
 • Breng op smaak met peper en zout.
 • Giet de aardappel af.
 • Pel het ei en snij in stukjes en snipper de ui en snij de stengel in ringen.
 • Aardappelen, ei en ui mogen bij elkaar.
 • Meng de dressing er pas door op het moment dat je het serveer.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *