Pancakes met warme appels

Pancakes met warme appels en speculaaskruiden
Pancakes met warme appels en speculaaskruiden

Vanmorgen heb ik pancakes gebakken, en omdat de herfst hier ook is begonnen heb ik bij de warme houtkachel een herfst/winter versie gemaakt; pancakes met warme appels en speculaaskruiden. Een zalige combinatie dus mijn tip van de dag; maak het beslag alvast voor morgenochtend.
Het beslag kan met een nachtje afgedekt in de koelkast wat dikker worden en ik ben in de ochtend niet op mijn best. Door mijn beslag een dag van te voren te maken kan ik meteen beginnen met bakken terwijl ik mijn eerste kopje espresso drink.

Je kan ze eigenlijk voor iedere feestdag maken. Ik heb hier een ginger man koekjes uitsteker gebruikt om ze te bakken en een kleine springvorm. Ze kunnen gebakken worden in kerstboom, sterren of welke koek uitstekers je ook wilt.

Ingrediënten voor 2 personen, 8-10 stuks:

 • 200 gram tarwemeel, gezeefd
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 2 eieren, M
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 300 ml karnemelk
 • olie om in te bakken
 • 2 appels
 • 2 theelepels vanille extract
 • 2 theelepels speculaaskruiden

Bereiding pancakes met warme appels:

 • Meng de droge ingrediënten bij elkaar tarwemeel, bakpoeder en zout.
 • Klop de eieren en 2 eetlepels olijfolie door de karnemelk.
 • Meng nu het karnemelk mengsel door de droge ingrediënten.
 • Maak nu de koekenpan heet zonder vetstof en bak de pancakes in een vorm of gewoon in hoopjes.
 • Ik schep per stuk twee eetlepels op een hoopje, meestal 3 a 4 tegelijk in een grote koekenpan.
 • Als de pancakes in de pan zijn het vuur op 1/2 zetten.
 • Draai de pancakes nog even om als de bovenkant droog is, zodat deze zijde ook bruin wordt.
 • Als de eerste pancakes in de pan liggen schil je de appels.
 • Snij de appels in blokjes en meng het vanille extract en de speculaaskruiden erdoorheen.
 • Verwarm een beetje olie in de koekenpan en bak de appels langzaam gaar.

Bon Appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *