Mimosa cocktail

Mimosa
Mimosa

Deze Mimosa cocktail stond al een tijdje op de planning en op een zondagochtend had ik een champagne ontbijt gepland, dan kan deze cocktail best. Maar op een mooie feestelijke dag is hij ook lekker alleen als cocktail.

Dit keer heb ik hem klaar gemaakt bij een uitgebreid ontbijt. Of misschien had ik er beter een brunch van kunnen maken, eerst uitslapen is een nog beter begin van je dag. Helaas is mijn man een ‘vroeg opstaander’ en, en dat zijn zijn eigen woorden: “hij is nog in de groei”, dus laat ontbijten is er niet zo vaak bij.

Een recept kan ik het niet echt noemen maar ik schrijf hem toch even op, al is het alleen maar dat ik hem zelf weer terug kan vinden als ik de volgende keer luxe op wil staan.

Nu we het toch over lekkere ontbijtjes hebben: Een ander feestelijk ontbijt is Champagne ontbijt met croissant muffin

Champagne ontbijt
Champagne ontbijt

Ingrediënten voor 1 glas Mimosa cocktail:

  • 160 ml vers geperste sinaasappelsap
  • champagne of andere bubbels
  • 1 theelepel cointreau
  • optioneel munt
  • sliertje sinaasappelschil voor de garnering

Bereiding:

  • Schenk de sinaasappelsap in het glas, vul deze aan met champagne en doe de cointreau erbij.
  • Voor de garnering een blaadje munt of sinaasappelschil.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *