Snicker havermout

Snicker havermout
Snicker havermout

Als ik ergens dol op ben is het Snickers, dat is altijd al zo geweest. Met een Mars of Bounty maak je mij niet blij, maar Snickers kan ik blijven eten en dan vooral een zak met mini’s. Ik eet alweer ruim een week havermout als ontbijt i.p.v. yoghurt wat ik zomers meestal eet. Nu dus een snicker havermout.
Ik maak in Frankrijk mijn eigen pindakaas, dat zijn alleen pinda’s die ik in de foodprocessor gooi en laat draaien totdat het pindakaas is. Je kunt wel pindakaas kopen in Frankrijk maar dan is het speciaal en daarom ook duur.
Maar met zelfgemaakte pindakaas is dit ontbijtje gezonder dan dat je echte snickers gebruikt.

Een ander “gezond” snicker reept is ze zelf maken Homemade Snickers, suikerarm kijk even hoeveel % je de chocolade wilt hebben. Bij deze havermout gebruik ik 52 % en als het richting de 90% gaat vind ik hem droog worden. En dat is met de pindakaas structuur te heftig. Dit geld voor zelf snickers maken maar ook voor dit ontbijt.

Ingrediënten voor 2 ontbijtjes:

 • 75 gram havermout
 • 250 ml “melk” ik gebruik altijd havermelk, en een paar etl om de pindakaas vloeibaarder te maken
 • 50 gram pure chocolade
 • 3 eetlepels pindakaas
 • 25 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding snicker havermout:

 • Een avond van te voren meng ik de havermout met de melk en zet dit in de koelkast.
 • Smelt de chocolade au bain-marie. Dat is een schaal op een pan met water, waarbij de schaal het water niet raakt. Kook het water zodat de chocolade langzaam smelt.
 • Meng de pindakaas met een paar eetlepels melk om hem wat beter over de havermout te kunnen verdelen.
 • Hak de cashewnoten grof en meng deze door de pindakaas.
 • Verwarm nu de havermout en verdeel dit over 2 glazen.
 • Verdeel de pindakaas met noten hier overheen en top af met de chocolade.
 • Zo maak je de havermout iedere dag anders.

Bon appetit

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *