Coquilles voor de Swiepswoepswap van februari

Swiepswoepswap

Yeah, een mijlpaal voor Mandy and More, de tiende editie alweer van de Swiepswoepswap. Aan alle edities heb ik meegedaan. Je krijgt een site toegewezen van een andere foodie en dan maak je iets van haar of zijn site. Zie de uitleg van Mandy hieronder.

“De letterlijke betekenis van het woord ‘swappen’ is het ‘aangaan van een ruiltransactie’. Sinds een jaar of wat is dit een enorme hype op social media. Meestal worden er dan cadeautjes of creatieve uitspattingen geruild, maar er bestaat dus ook zoiets als een foodblogswap. In dat geval is het de bedoeling dat foodbloggers het recept van een medeblogger maken en vice versa.”

The baking bucketlist

Deze keer kreeg ik de site van Saskia van ‘The baking bucketlist’. We volgen elkaar op Instagram, en ik zie regelmatig iets van haar voorbij komen. Maar omdat ik zelf recepten ontwikkel, kijk ik weinig op andere sites. Toen ik dit voor de Swiepswoepswap wel deed, dat is tenslotte de bedoeling, was ik blij verrast. Wat een fijne site. Mandy vertelde me “ik dacht wel dat dit een goede match was. “

Zeker, ik kon namelijk niet kiezen. Dus het zou zo maar kunnen dat er deze maand nog meer recepten langs gaan komen van Saskia haar site.

Ik heb als eerste iets uitgekozen dat er voor mij uitsprong, en waar ik trek in had. Een kerstgerecht van haar site, iets met coquilles. Waarom zou je op een woensdag in februari geen lekker voorgerechtje op tafel zetten?

Het is een mooi maar complex gerechtje. Er moeten pastinaak chips gemaakt worden, pastinaakpuree, en er moet venkel gebakken worden etc.

Bekijk hier het recept van Saskia
COQUILLES MET VENKEL EN PASTINAAK

Franse twist

Zoals jullie weten geef ik altijd een Frans tintje aan het gerecht. Tenminste vanaf vorig jaar, toen manlief opeens zei dat we gingen emigreren.

In dit geval heb ik Vadouvan kruiden in de olie voor de chips en venkel gedaan. Ook de pastinaakpuree heb ik hiermee op smaak gebracht. Verder heb ik de chorizo vervangen door Franse droge worst, saucisse sèche d’Avergne.
Als laatste had ik nog bloedsinaasappel liggen, dus daar heb ik de grapefruit mee vervangen.

Bordopmaak

Het voelde weer even als de kooklessen van mijn koksopleidingen. Alles moest tegelijk, de planning moest goed zijn en ook de bordopmaak vroeg aandacht. Tijdens de koksopleiding moesten we tijdens het koken ook nog eens gaan bedenken hoe we het wilde presenteren. Ik heb lang geroepen, ‘dat werkt bij mij niet’. En inderdaad kan ik goed improviseren. Als ik klaar was pakte ik een bord en gooide alles erop zoals het op dat moment klopte. Het zal nooit mijn sterkste kant worden, dat bordopmaak.

Maar hebben we van dit gerechtje genoten? Ja, Saskia we hebben GENOTEN. Wat een mooi gerechtje is dit, het gaat zeker nog een keer gemaakt worden, als er weer mensen mee mogen eten.

Bijpassende witte wijn

Om het feestje compleet te maken dronken we er een zalig witte wijn bij. Een Chateau, die ik eind vorig jaar op Instagram ontdekte. Van Nederlanders die een mooi bedrijf in Frankrijk hebben gebouwd. Chateau Maresque uit de Gaillac. Een Mauzac, loin de l’oeil van Lucas Schutte uit 2018.

Dank voor je inspiratie Saskia en het delen van mooie recepten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *