Overnight oats met appel

Oats overnight havermout met appel
Oats overnight havermout met appel

In de winter kan ik soms echt trek hebben in warme havermout. Ik ontbijt graag gezond, en dan is dit een goed begin van de dag. In dit geval heb ik er een gebakken appel met speculaaskruiden in gedaan. Deze overnight oats zijn echt een comfort ontbijtje waarbij ik de avond van te voren de melk met havermout in de koelkast zet. Ik gebruik plantaardige melk omdat ik niet echt een melk drinker ben, ik gebruik gewone melk in gerechten. Zoals bv ijs, maar ik drink het nooit. Ik heb koemelk al mijn hele leven niet lekker gevonden trouwens.

Een ander lekker overnight oats ontbijtje is Vegan ontbijtje overnight kokos met havermout

Ingrediënten 1 persoon:

  • 250 ml plantaardige melk
  • 40 gram havermout
  • zonnebloemolie
  • 1 appel
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Bereiding overnight oats ontbijt:

  • Doe de plantaardige melk met de havermout er doorheen gemengd in een steelpannetje en zet dit een avond van te voren in de koelkast.
  • Verwarm dit de volgende ochtend en laat het pruttelen tot de juiste dikte.
  • Verwarm ondertussen een klein beetje olie om de in blokjes gesneden appel in te bakken met de speculaaskruiden.
  • Doe de havermout in een bakje en schep hier overheen de gebakken appel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *