Vegetarische gevulde courgette

Een lekker gerechtje voor 2 personen, vegetarisch dat ook. Met pulled oats in de smaak tomaat.

Dit is de tweede keer dat ik vleesvervangers gebruik. Geen idee of dit vaker gaat gebeuren, maar ik mis in dit gerecht geen vlees. Ik eet wel vlees, maar bewust. Dus zeker niet iedere dag, en als ik al vlees eet dan ken ik de boer of zelfs het dier dat ik eet van naam.
Ik weet nog niet of ik 100% vegetarisch zal worden, misschien wel, misschien niet. Wat wel leuk is om te zien dat mijn kinderen vegetarisch eten. De jongste is zelfs aan het ontspullen, maakt zijn eigen zeep etc. Leuk en stimulerend om te zien hoe ze hun weg hierin zoeken.

Ingrediƫnten voor 2 bol courgette, gewone courgette kan ook voor 2 personen:

zonnebloemolie
1 gesnipperde ui
1 teentje gesnipperde knoflook
1 venkel, fijn gesneden
4 witte geschilde asperges, in stukjes gesneden
175 gram pulled oats, tomaat
2 bol of gewone courgette
8 cherry tomaatjes
geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding van gevulde courgette met extra vulling
 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Verwarm de zonnebloemolie in een braadpan of koekenpan.
 • Bak de ui, knoflook en venkel aan.
 • Voeg de stukjes asperges toe en de pulled oats. Laat het geheel 5 minuutjes pruttelen.
 • Hol ondertussen de bol courgette uit. Snij een kapje van de bovenzijde af en haal het binnenste uit de courgette. Laat ongeveer 1 cm rand staan en zorg dat de bodem intact blijft. Ik haalde hem leeg met een lepel.
 • Vul de courgette met de gebakken vulling schep wat overblijft met de gehalveerde cherry tomaatjes in de braadslee of ovenschaal erbij.
 • Rasp er Parmezaanse kaas overheen. Ik serveerde dit aan tafel er ook extra bij.
 • Zet het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Claudette de Jonge schreef:

  Is pulled oats ook in Frankrijk te krijgen?

  • Annemiek schreef:

   Sorry, lang niet op mijn site geweest.
   Ik zie dit bericht nu pas.
   Geen idee eigenlijk, we zijn gisteren weer in Frankrijk aangekomen.
   Ik zal morgen eens kijken in de winkel.

 1. 19 september 2020

  […] Vegetarische gevulde courgette – vegetarisch […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *