Vegetarische pancake hamburger

Vegetarische pancake hamburger
Vegetarische pancake hamburger

De laatste weken laat mijn lichaam het een beetje afweten, dan kom ik vanzelf weer terug bij gezonde voeding. En door mijn ervaring in de zorg, opleidingen als kok en als natuurvoedingsadviseur weet ik redelijk veel van voeding af. De laatste informatie, die heel bruikbaar voor me is, is wat ik geleerd heb van Jonathan.Klaassen in 2020. En deze kennis van 3 maanden gebruik ik nog steeds.

Ik hoef niet af te vallen, maar ik wil een gezonde leefstijl nastreven. Vanmorgen heb ik wortel pancakes gebakken met pulp uit de slowjuicer. Maar verse geraspte wortel werkt natuurlijk ook.

Met deze pancakes heb ik voor de lunch een vegetarische pancake hamburger gebouwd. Een plak gekookte biet als vega burger, sla en een gebakken eitje. Ik vraag mij namelijk af of ik voldoende eiwitten binnen krijg.

Ik vind deze manier van eten super lekker en waarom zou ik dan niet voor gezond kiezen. Een andere bijna gelijke versie was met avocado ipv sla, ook erg lekker.

Morgen krijgt mijn carnivoor een echte burger op de pancakes als lunch, deze versie sloeg hij over. Ieder zijn ding zou ik zeggen. Het recept van de echte hamburger vindt je hier Hamburger Black Angus

Ingrediƫnten voor een vegetarische hamburger:

  • 2 pancakes bv deze Wortel pancakes
  • 1 plak gekookte biet
  • 1 gebakken ei
  • sla en eventueel wat gehakte peterselie

Hamburger bouwen:

  • Beleg 1 pancake met een plak biet en leg daar een gebakken ei op.
  • Verdeel er wat sla overheen en eventueel peterselie.
  • Leg de tweede pancake er voorzichtig overheen.

Bon Appetit met deze gezonde lunch

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *